Osama bin Ladenin vävy joutuu oikeuden eteen - valitukset hylättiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Osama bin Ladenin vävy joutuu oikeuden eteen - valitukset hylättiin

Yhdysvalloissa oikeuteen joutuva al-Qaida-vaikuttaja Suleiman Abu Ghaith yritti turhaan kaataa häneen kohdistuvia syytteitä.

Terrori-iskuista syytetyn Suleiman Abu Ghaithin valitukset eivät menneet läpi. Kuvassa taiteilijan näkemys syytetystä.­

27.11.2013 5:20

Osama bin Ladenin vävynä tunnettua miestä syytetään vuoden 2001 terrori-iskuihin liittyvistä rikoksista. Syyttömyyttään vakuuttavan Abu Ghaithin oikeudenkäynti alkaa ensi vuoden tammikuun loppupuolella.

Yhdysvaltalaistuomari torjui Abu Ghaithin väitteet, joiden mukaan syyttäjät olivat asettaneet hänet oikeuden eteen liian myöhään ja loukanneet hänelle kuuluvia oikeuksia. Tuomarin mukaan ei ollut uskottavaa näyttöä siitä, että Yhdysvallat olisi voinut asettaa Abu Ghaithin syytteeseen jo aiemmin.

Lisäksi Abu Ghaith oli valittanut, että hänelle kerrottiin hänen oikeutensa vasta kuulustelujen alettua, että FBI ei antanut hänen puhua lakimiehen kanssa ja että hänen lausuntonsa oli saatu vastoin hänen tahtoaan. Hänen juristiensa mukaan häntä oli myös painostettu vastaamaan kysymyksiin muun muassa pelon ja eristämisen avulla.

Tuomari hylkäsi myös nämä väitteet. Hän totesi, että Abu Ghaithia oli kohdeltu hyvin ja että todisteet päinvastaisesta olivat niukkoja.

Abu Ghaith on yksi korkea-arvoisimmista al-Qaidan jäsenistä, jotka ovat joutuneet syytteeseen vuoden 2001 iskuihin liittyvistä rikoksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?