Asianajaja uskoo: Sini Saarela saa tulla Suomeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Asianajaja uskoo: Sini Saarela saa tulla Suomeen

Pietarissa takuita vastaan vapautettu Sini Saarela ei aivan heti pääse Suomeen.

Sini Saarela (vas.) halasi asianajajaansa Larisa Vasiljevaa kuultuaan pääsevänsä vapaaksi takuita vastaan Pietarissa.­

19.11.2013 18:11

Asianajaja Larisa Vasiljeva sanoi oikeudenkäynnin päätteeksi, että Sini Saarela päässee Suomeen odottamaan varsinaisen oikeudenkäynnin alkua.

Vasiljeva perusteli kantaansa sillä, että Venäjän laki ei edellytä takuiden maksamisen jälkeen oleskelua Venäjällä, vaan se edellyttää ainoastaan yhteistyötä tutkinnan kanssa ja saapumista varsinaiseen oikeudenkäyntiin.

  Venäjältähän ei pääse pois ilman viisumia

Saarelan vapaaksipääsemisen hyväksynyt tuomari ei myöskään maininnut erikseen mitään siitä, että Saarelan olisi odotettava tulevaa oikeudenkäyntiä nimenomaan Pietarissa.

Ulos vankilasta aikaisintaan loppuviikosta

Saarelan matkustusoikeudesta vallitsee kuitenkin yhä epätietoisuus, sillä tähän asti yleinen oletus on ollut, etteivät vapautetut aktivistit saa poistua Pietarin alueelta.

Sini Saarela vietiin vankilaan odottamaan takuurahojen tuloa oikeuden tilille.­

Ainakaan ihan heti Saarela ei Suomeen pääse, vaikka tulkinta olisi lopulta tämä. Ensin hänen on päästävä konkreettisesti ulos vankilasta, mikä tapahtuu aikaisintaan loppuviikosta. Sen jälkeen hän joutuu anomaan lupaa poistua Venäjältä.

- Venäjältähän ei pääse pois ilman viisumia, joten sen hän joutuu ainakin anomaan ensin ja sitten näkee, myönnetäänkö se hänelle, sanoi oikeudenkäyntiä seurannut Suomen konsuli Virpi Hanhikoski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?