Ulkomaat

Presidentin poika kuoli Venäjän lentoturmassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kazan
Tatarstanin presidentin Rustam Minnihanovin poika Irek on kuollut Kazanin tuhoisassa lentoturmassa.
Uutistoimisto Regnum kertoo saaneensa asialle vahvistuksen viranomaislähteistä.

Myös RBK-Tatarstan kertoo saaneensa vahvistuksen  tasavallan hallituslähteistä sille, että presidentin poika on todellakin kuolleiden matkustajien joukossa.

- Valitettavasti kyse on pojasta, sanoi puolestaan Tatarstanin varapääministeri Juri Kamaltynov uutistoimisto Ria Novostille.Irek Minnihanovin nimi kirjoitetaan joissakin lähteissä myös muotoon Irik. Hän oli syntynyt 1990.

Dozhd-televisiokanavan mukaan presidentin veli Rifkat Minnihanov saapui illalla turmapaikalle.

Hän oli jonkin aikaa kentällä, mutta ei puhunut lehdistön kanssa.

Dozhdin toimittajan mukaan jotkut paikalla olleet ihmiset kävivät esittämässä hänelle surunvalittelunsa.Turmassa, jossa Boeing 737 tuhoutui räjähdysmäisesti, kuoli 50 henkilöä.

Kone vaihtui


Venäläislehtien mukaan Kazanin lentoturmassa sai surmansa myös Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n Tatarstanin-päällikkö Aleksandr Antonov. Hän lensi yhdessä tasavallan presidentin pojan Irek Minnihanovin kanssa ykkösluokassa.

Surmansa sai myös tunnetun venäläisen tv-kommentaattorin Roman Skvortsovin vaimo Jelena Skvortsova.

Kazanin turmakoneen ei pitänyt alkujaan lentää lentoa numero 363 Moskovasta Kazaniin, vaan lennolle oli merkitty kanadalaisvalmisteinen Bombardier.

Lifenews-lehden saamien tietojen mukaan kone vaihdettiin kuitenkin viime hetkellä isompaan kasvaneen matkustajamäärän vuoksi.

Reitille vaihdettiin Boeing 737-500, joka oli saapunut aiemmin sunnuntaiaamuna Kazanista Moskovaan. Vaihto selittää myös sen, miksi Boeingin täyttöaste ei ollut korkeampi.Kazanin turmakoneen lentäjät ilmoittivat lennonjohtoon vain noin 500 metrin päässä kiitotiestä, ettei kone pysty laskeutumaan, kertoo uutistoimisto Interfax.

- Alustavien tietojen mukaan miehistö ilmoitti lennonjohdolle, että kone ei ole laskeutumisvalmiudessa. Se kertoo todennäköisesti siitä, että oli jokin tekninen ongelma, mutta lentäjät eivät täsmentäneet sitä tarkemmin, Interfaxin haastattelema tutkijalähde sanoi.

Yritys nostaa ylös


Tämän jälkeen lentäjät yrittivät nostaa lentokonetta uudelleen ylös, mutta kone putosi ollessaan juuri kiitotien päällä ja tuli nokalleen alas.

Kazanin kenttä on turman vuoksi suljettuna maanantaiaamuun asti.

Tuhoutuneella Boeingilla on takanaan monta isäntää. Se on kuulunut eri lentoyhtiöiden kalustoon Ranskassa, Ugandassa, Brasiliassa ja Romaniassa. Tatarstanin lentoyhtiö osti sen vuonna 2008.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt