Silminnäkijä: Turmakone oli viallinen jo Moskovassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Silminnäkijä: Turmakone oli viallinen jo Moskovassa

Kazanin turmakoneella aiemmin sunnuntaina matkustanut Grigori Busarev väittää, että koneessa oli vikaa jo Moskovaan saavuttaessa.

Syksyllä 2011 otettu kuva Boeing 737 –koneesta, jonka rekisterinumero on VQBBN. Juuri kyseinen kone tuhoutui Kazanin lentoturmassa.

17.11.2013 21:48

Boeing 737-500 lensi sunnuntaiaamuna Kazanista ensin Moskovaan ja palasi sitten illansuussa takaisin, jolloin se tuhoutui laskeutumisen yhteydessä Kazanin kentälle.

- Minä lensin juuri tällä lentokoneella neljä tuntia sitten Moskovaan. Eli voin onnitella itseäni toisesta syntymäpäivästä, Busarev kirjoitti VKontakte-sivuilla.

Venäjällä sanotaan, että ihminen saa toisen syntymäpäivän silloin, kun hän selviää täpärästi hengissä jostain tilanteesta.

- Ja toivottavasti kukaan ei edes avaa suutaan sanoakseen jotain säästä ja lentäjien virheestä: lentokone oli epäkunnossa jo, kun me laskeuduimme Moskovaan. Oli lähellä, että me emme olisi tuhoutuneet laskussa, Busarev kirjoitti.

Busarev ei kuitenkaan selittänyt väitettään Moskovassa olleista laskeutumisongelmista sen enempää. Venäjän viranomaiset eivät ole myöskään vielä kommentoineet näitä väitteitä, mutta turmaa tutkimaan on asetettu komissio ja myös lentoyhtiön toimista on käynnistetty tutkinta.

Viranomaisten mukaan Kazanin lentokentällä oli voimakas sivutuuli turman tapahtumahetkellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?