Ruotsalaiset ihmettelivät ”hakaristijoulutorttuja” – Suomalaiset raivostuivat

Julkaistu:

Ruotsalaislehden joulutorttuohje on saanut aikaan Suomeen asti yltäneen keskustelun, kun sosiaalinen media riehaantui ”hakaristin” muotoisista leivonnaisista.
”Ta en kaka till” -otsikolla Svenska Dagbladetissa julkaistussa viikoittaisessa jutussa lukijoille vinkattiin tällä kertaa joulun leivonnaissuosikin ohje. Viimeisen päälle kuvaan astellut joulutortut toivat kuitenkin joidenkin mieleen hakaristit, ja lehteen alkoi tulla palautetta.

- Emme ole koskaan ajatelleet näitä minään muina kuin leivonnaisina, joulutähtinä. Mutta nähtyäni kuvan, ymmärrän toki, että joku voi nähdä hakaristin, Svenska Dagbladetin Stina Cederholm totesi SVT:lle.

- Henkilökohtaisesti kyse on vanhasta leivontaperinteestä. Mutta jollei ole koskaan nähnyt joulutähteä (kukkaa), ehkä ajattelee, voi miten outo muoto. En tiedä mitä sanoa. Tarkoituksemme oli tarjota lukijoille herkullisen joululeivonnaisen ohje, huvittunut Cederholm lisäsi.

SVT:n juttu reaktioista on kanavan mukaan kerännyt puolestaan runsaasti palautetta Suomesta.

- Tämä ei ole mikään uusi tuote, vaan kaikkein tavallisin ja perinteisin leivonnainen, jota on tarjottu lähes jokaisessa suomalaiskodissa jouluna viimeisen sadan vuoden, ellei useamman ajan. Kukaan Suomessa ei ole koskaan nähnyt yhteyttä hakaristiin, eräässä Suomesta tulleessa palautteessa todettiin.

Suomalaispalautteen mukaan jutussa tehdään sensaatiota täysin turhasta aiheesta. SVT:n mukaan useat ruotsalaislukijat kertovat saaneensa koko kohusta hyvät naurut, mutta varsinkin suomalaiset ovat kokeneet, ettei joulutähdillä ole mitään tekemistä hakaristien kanssa ja siksi SVT:n ei olisi pitänyt uutisoida koko asiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt