Valkoinen poliitikko voitti vaalit tekeytymällä mustaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valkoinen poliitikko voitti vaalit tekeytymällä mustaksi

Texasin Houstonissa ihmetellään valkoisen paikallisvaaliehdokkaan häikäilemätöntä kampanjointia.

13.11.2013 7:29

USA:ssa republikaanipoliitikko Dave Wilson voitti viime viikolla vastaehdokkaansa tiukassa paikallisvaalikamppailussa äärimmäisen niukasti vain 26 äänellä. Isomman julkisuuden nostatti kuitenkin tiedot Wilsonin kampanjataktiikasta Houstonin koululaitoksen johtokunnan vaaleissa.

Wilson on valkoinen, hänen vastaehdokkaansa Bruce Austin musta. Äänestäjäkunta alueella koostui pääasiassa mustista.

Wilson päätti hieman tasoittaa tilannetta edukseen. Hänen kuvaansa ei painettu yhteenkään vaalijulisteeseen, sen sijaan niihin painettiin hänen netistä satunnaisesti poimimiensa mustien miesten kuvia.

Lisäksi Wilson julisti mainoksissaan, että ”Ron Wilson tukee minua”. Ron Wilson on houstonilainen tunnettu musta poliitikko. Mainosten tekstiosassa Dave Wilson kuitenkin paljasti että häntä tukeva Ron Wilson olikin hänen Iowassa asuva serkkunsa.

On hyvinkin ilmeistä, että Dave Wilson sai voittoon tarvittavat äänet taktiikkansa ansiosta. Yhdysvalloissa äänestetään varsin selväpiirteisesti roturajojen mukaan varsinkin paikallisvaaleissa.

Vaaleista ei tiettävästi ole tehty valitusta, mutta tiukan tuloksen takia ainakin uudelleenlaskenta on edessä.

- Wilson ei missään vaiheessa kertonut äänestäjille olevansa valkoinen, lausui tuohtunut vaalin häviäjä Bruce Austin.

- Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun valkoinen on tekeytynyt mustaksi ja huijannut mustia, hän sanoi Houston Chroniclelle.

Dave Wilson on kommentoinut huijaussyytöksiä ABC Newsille toteamalla vain, että hän ei halunnut tehdä rodusta vaaliteemaa.

Dave Wilson pyrki aiemmin Houstonin pormestariksi ja tuli tunnetuksi hyvin homovastaisista mielipiteistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?