Myrskybongari kuvasi Filippiineille iskeneen taifuunin raivon - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Myrskybongari kuvasi Filippiineille iskeneen taifuunin raivon - katso video

Myrskynmetsästäjä James Reynold ikuisti Taclobanin kaupunkiin iskeneen taifuunin.

10.11.2013 16:24 | Päivitetty 10.11.2013 16:32

Perjantaina iskenyt taifuuni on surmannut Filippiineillä arviolta ainakin 10 000 ihmistä. Useita ihmisiä on edelleen kateissa. Tiedot kuolleiden ja kotinsa menettäneiden määrästä selviävät vasta vähitellen, kun auttajat pääsevät Haiyan-taifuunin runtelemille saarille.

  Yksi kaupunginosa oli kokonaan tulessa.

Myrskytuulten nopeus oli noin 275 kilometriä tunnissa, ja myrsky nostatti jopa 5-6 metrin korkuisia aaltoja.

Reynoldin kuvaamalta videolta näkyy, kuinka Taclobanissa syttyi useita tulipaloja myrskyn jälkeen.

- Yksi kaupunginosa oli kokonaan tulessa. Palo riehui hallitsemattomasti, Reynolds kertoi puhelinhaastattelussa CNN:lle.

Tunnelma kaupungissa oli kaoottinen. Reynolds kuvaili betonista rakennetun hotellin heiluneen myrskytuulen voimasta ja repineen rakennusta voimakkaasti. Myös jälkiselvittelyt ovat olleet kaoottisia, sillä ryöstelijöiden on raportoitu olevan liikkeellä.

- Rehellisesti sanottuna se tuntui aivan kauhuelokuvalta. Tuho oli niin paha, että se tuntui epätodelliselta, mies kuvaili.

Kaikista kauhein tapaus

Reynolds kertoo taifuunin olleen hänen elämänsä pahin. Myrskynmetsästäjä on kuvannut 35 taifuunia ja ikuisti muun muassa Japanin tsunamin vuonna 2011.

- Ei ole epäilystäkään, tämä oli katastrofaalisin tapaus, jonka olen nähnyt.

Reynoldsin myrskynmetsästäjätiimin kuvasi muun muassa, kuinka vesi täytti paikallisen hotellin. Hotellin ala-aulassa odottaneet asukkaan olivat järkyttyneitä, eivätkä kaikki päässeet ulos huoneistaan nousevan veden takia.

- Silloin oli aika laittaa kamerat pois ja auttaa ihmisiä. Muuten he olisivat hukkuneet, Reynolds kuvaili CNN:lle.

Oletko Filippiinien tuhoalueella tai onko läheisesi siellä? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin: P. 09 122 3420 tai verkkotoimitus@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?