Norjan bussipuukotus: Maksoiko tunnelisekoilu kolmen ihmisen hengen? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Norjan bussipuukotus: Maksoiko tunnelisekoilu kolmen ihmisen hengen?

Poliisin hidasta toimintaa Norjassa maanantaina tapahtuneen bussipuukotuksen aikana on selvitetty tiistaina.

5.11.2013 13:57

Poliisilta kesti lähes puolitoista tuntia saapua tapahtumapaikalle sen jälkeen, kun se oli saanut hälytyksen. Ambulanssilla aikaa meni puolisen tuntia.

Pelastushenkilöstö seurasi jonkin aikaa avuttomana epäillyn puukottajan liikkeitä bussin ulkopuolelta. Lopulta he taltuttivat kolme ihmistä puukottaneen miehen omin voimin.

VG:n mukaan poliisipartio ajoi paikalle 89 kilometrin pituista kiertoreittiä, koska poliisissa luultiin, että läheistä huollossa ollutta tunnelia ei voitu käyttää. Ambulanssi kuitenkin ajoi tunnelin läpi.

- Ilmoitimme ennen kesälomia, että hälytysajossa olevat ajoneuvot voivat ajaa läpi, vaikka työt olisivat käynnissä, tielaitos puolustautui.

Myös hätäkeskus myönsi tiistaina tehneensä virheitä hälytyksen kanssa. Ensimmäinen ilmoitus tapahtumista tuli jkello 17.21, mutta viesti välitettiin poliisille vasta 17.35.

- Tutkimme asiaa. Mutta se oli hektinen tilanne ja paljon puheluja. Jälkikäteen ajatellen meidän olisi pitänyt hälyttää muut välittömästi, pelastuspalvelujen Terje Ulvedal kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?