Lentokenttäampujan laukusta löytyi kylmäverinen viesti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lentokenttäampujan laukusta löytyi kylmäverinen viesti

Viesti löytyi Los Angelesin lentokentällä perjantaina yhden turvamiehen kuoliaaksi ampuneen miehen laukusta.

Los Angelesin lentokenttä oli tarkassa vartioinnissa heti ampumavälikohtauksen jälkeen.­

3.11.2013 3:15 | Päivitetty 3.11.2013 3:29

Los Angelesin lentokentän kolmosterminaalissa rynnäkkökiväärillä ampuneen Paul A. Ciancian motiiveista ei ollut heti ampumavälikohtauksen jälkeen tietoa.

Tapauksen jatkotutkimusten yhteydessä lauantaina selvisi, että 23-vuotias mies on näillä näkymin tarkoituksella valikoinut yhdysvaltalaisen The Transportation Security Agencyn (TSA) työntekijät maalitaulukseen.

Viitteitä järjestäytyneestä terrorista ei ole löydetty

Yhdysvaltalaislehti The Washington Post kertoo viranomaisten löytäneen ampumavälikohtauksessa haavoittuneen Ciancian laukusta viestin, jonka mukaan hän halusi tappaa TSA:n virkailijoita. Lehden mukaan vielä ei kuitenkaan ole saatu selville, miksi Garcia halusi valita uhrikseen juuri TSA:n työntekijät.

Viitteitä siitä, että hyökkäyksen takana olisi jokin terroristiryhmittymä, ei ole löytynyt.

The Washington Post kertoo Ciancialta löytyneeseen viestiin kirjoitetun, että hän halusi tappaa ainakin yhden TSA:n työntekijän, muttei tiennyt kuka tämä voisi olla.

- Musta, valkoinen, keltainen, ruskea. Minä en syrji, viestissä kerrotaan lukeneen.

Lisäksi viestistä on löytynyt viittauksia hallinnonvastaiseen retoriikkaan sekä salaliittoteorioihin ja uuteen maailmanjärjestykseen.

  Musta, valkoinen, keltainen, ruskea. Minä en syrji.

The Washington Post arvioi Paul A. Ciancian kärsineen mielenterveydellisistä ongelmista. Ennen perjantaista iskua Los Angelesin lentokentälle hän oli tekstiviestitse yhteydessä veljeensä, jolle hän kertoi saattavansa vahingoittaa itseään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?