Turvatarkastaja kuoli rajussa tulitaistelussa Los Angelesin lentokentällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Turvatarkastaja kuoli rajussa tulitaistelussa Los Angelesin lentokentällä

Kaliforniassa Los Angelesin lentokentällä perjantaina tapahtuneessa tulitaistelussa sai surmansa yksi kentän turvatarkastaja. Lisäksi välikohtauksessa haavoittui ainakin kuusi ihmistä, joista yhden tilan kerrottiin olevan kriittinen.

1.11.2013 19:06 | Päivitetty 1.11.2013 23:01

Tapahtumat saivat alkunsa illansuussa Suomen aikaa, kun lentokentälle saapunut henkilö veti rynnäkkökiväärin esille ja avasi tulen kolmosterminaalissa.

Poliisin mukaan epäilty ampui tiensä turvatarkastuksen läpi, ja hänet saatiin pidätettyä tulitaistelun jälkeen. Epäillyn mahdollisten vammojen vakavuutta ei tiedetty myöhään perjantaina Suomen aikaa. Poliisi ei vahvistanut tietoja, joiden mukaan epäilty olisi haavoittunut pidätyksen yhteydessä.

Median mukaan hänet kuitenkin vietiin sairaalaan.

Poliisin mukaan epäillyn uskotaan toimineen yksin.

Välikohtauksen jälkeen kenttä suljettiin pääosin.

  BBC:n mukaan The Transportation Security Agency (TSA) on vahvistanut yhden työntekijän kuolleen. Myös ammattiliiton edustaja on vahvistanut AP:lle yhden henkilön kuolleen. Viranomaiset eivät vielä ole vahvistaneet tietoja.

Los Angeles Timesin mukaan myös epäilty olisi kuollut, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet lehden tietoja. CNN:n mukaan ampujaksi epäilty olisi haavoittunut.

Ampumistapauksen vuoksi lähtevät lennot kentältä peruttiin, ja ainakin yksi terminaaleista evakuoitiin. Poliisit tarkastivat alueen myös mahdollisten pommien varalta.

Poliisin mukaan laukauksista ilmoitettiin perjantaina aamulla paikallista aikaa.

Matkustajat tviittasivat paniikista

Kentällä olevat matkustajat mm. tviittasivat tapahtuneesta.

- Olin Virgin-lentoyhtiön odotushuoneessa yläkerrassa. Näin, kun kaikki ihmiset juoksivat ulos terminaalista kiitoradalle. Sitten kuulin laukauksia ulkoa, tviittasi Myytinmurtajat-tv-sarjan tähti Grant Imahara.

- Virgin sulki odotushuoneen ovet. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin LAPD:n poliisit tulivat automaattiasein aseistautuneita ja varmistivat alueen.

Niin ikään Virginin lentoa odottanut matkustaja Robert Perez oli paikalla, kun paniikki syntyi.

- Kuulin pamauksia, ja sitten kaikki heittäytyivät suojaan. Siellä kuulutettiin ammuskelusta terminaalista ja rakennuksen evakuoinnista, kuvaili Perez KCAL/KLBS-kanavalle CNN:n mukaan.

Ainakin sata ihmistä ryntäsi alas portaikkoa.

- Kaikki olivat paniikissa!

Los Angelesin kansainvälisen lentokentän uutta osaa.­

Los Angelesin lentoterminaalin matkustajat ohjattiin turvaan kiitoradalle.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?