Suomalaistaustainen aktivisti tunkeutui USA:n armeijan ja Nasan tietojärjestelmiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaistaustainen aktivisti tunkeutui USA:n armeijan ja Nasan tietojärjestelmiin

Puoliksi suomalainen 28-vuotias mies on saanut syytteen tunkeutumisesta useisiin Yhdysvaltain asevoimien ja liittovaltion tietojärjestelmiin, kertoi The Telegraph tiistaina.

29.10.2013 8:57

Mies asuu Suffolkissa, Britanniassa. Hänen isänsä on Telegraphin mukaan britti ja äitinsä suomalainen.

Yhdysvaltain syyttäjäviranomaisten mukaan mies on "taitava ja ahkera tietokonehakkeri", joka on varastanut "valtavia määriä luottamuksellista tietoa". Miehen aiheuttamat vahingot lasketaan miljoonissa dollareissa, amerikkalaisviranomaiset väittävät. Oikeusviranomaiset ovat koonneet miehestä 22-sivuisen syytekirjelmän.

Britannian kansallinen rikospoliisi on kuulustellut miestä. The Telegraph tavoitti hänet kotoa kuulustelun jälkeen, mutta mies ei kommentoinut syytteitä. Hän kertoi vain palanneensa kotiin ja sanoi, ettei hän voi hyvin.

Mies on nyt helmikuuhun mennessä vapaana takuita vastaan. Häntä uhkaa jopa viiden vuoden vankeusrangaistus ja 250 000 dollarin sakot kustakin syytekohdasta.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n ja asevoimien tietokonerikossyksikön tutkimusten mukaan mies on toiminut yhdessä kahden rikostoverin kanssa. Toinen heistä on syytteen mukaan Ruotsista ja toinen Australiasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?