Matka-arvonnan voittajat huijattiin salakuljettamaan miljoonien huumelasti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matka-arvonnan voittajat huijattiin salakuljettamaan miljoonien huumelasti

Australialainen pariskunta joutui tahtomattaan huumekuriireiksi arvontahuijauksen seurauksena.

26.10.2013 14:47

Matka-arvontaan osallistunut pariskunta sai tietää voittaneensa Kanadan-matkan, johon kuului niin majoitus kuin uudet matkalaukutkin.

Vietettyään viikon Pohjois-Amerikassa kuusikymppinen pariskunta alkoi kuitenkin epäillä tilannetta ja antoi paluumatkalla itsensä ilmi tullille.

Pariskunnan matkalaukuista löytyi 3,5 kiloa kidemuodossa olevaa metamfetamiinia, jonka arvo oli 3 miljoonaa euroa.

- Olkaa hyvin varovaisia, jos kuulette voittavanne jotain. Olisin voinut joutua 25 vuodeksi vankilaan ja elämäni olisi voinut olla pilalla. Joten olkaa hyvin varuillanne ja tarkistakaa aina kaikki, Sue-nimellä esiintyvä nainen totesi Guardianin mukaan.

Poliisi uskoo, että pariskunnan laukut vaihdettiin Kanadassa.

Pariskunnalle oli sovittu tapaaminen Perthin lentokentälle heidän palatessaan. Poliisi pidätti kentällä 38-vuotiaan miehen epäiltynä salakuljetuksesta.

Jäljet johtivat myös asuntoon, josta löytyi huijaukseen liittyviä dokumentteja, tuhansien eurojen edestä käteistä sekä samanlaisia matkalaukkuja.

Poliisin mukaan kyseessä oli poikkeuksellisen monimutkainen huijaus, jossa tekijä oli nähnyt paljon vaivaa. netissä toimineen valematkatoimisto AusCan Toursin jonka kohteena olivat erityisesti vanhukset, sivut on nyt suljettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?