Dna-näytettä tutkitaan - onko tämä nainen mysteeritytön oikea äiti? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Dna-näytettä tutkitaan - onko tämä nainen mysteeritytön oikea äiti?

Kreikan ja Bulgarian poliisit tutkivat, onko bulgarialaisnainen romanileiristä löydetyn pikkutytön biologinen äiti.

Sasha Rusevan dna-näyte otetaan tutkintaan.

24.10.2013 16:06

Kreikkalaismediaa lainaava Telegraph kertoo, että Maria-tytön äidiksi epäilty 35-vuotias nainen olisi synnyttänyt lapsen sairaalassa Lamiassa. Lamia sijaitsee tunnin matkan päässä Farsalasta, jossa Maria löydettiin romaniperheen hallusta viime viikolla.

Bulgarian Burkasista kotoisin oleva nainen on median mukaan nimeltään Sasha Ruseva. Viranomaiset ovat tavoittaneet Nikolajevon kylästä, Bulgariasta. Häneltä on otettu dna-näyte, jonka tuloksia parhaillaan odotetaan.

Sasha Rusevalla on lapsia, jotka ovat yhtä vaaleita kuin mysteerityttö Maria.

Sairaalan asiakirjoista käy ilmi, että Ruseva sai tyttövauvan tammikuun 31. päivänä vuonna 2009. Päivämäärä on sama, joka oli tyttöä omakseen väittäneen perheen esittämässä, väärennetyksi uskotussa syntymätodistuksessa.

Rusevan kerrotaan yrittäneen rekisteröidä tyttöä kymmenen päivää synnytyksen jälkeen. Nainen oli väittänyt olevansa naimaton ja että hänellä ei olisi ollut tietoa lapsen isästä.

Viranomaiset epäilivät tarinaa, sillä naisen esittämän henkilöllisyyspaperin mukaan hän oli naimisissa ja avioliitosta olisi syntynyt kaksi lasta.

Sairaalan kerrotaan jääneen odottamaan oikeuden päätöstä ristiriitaisten tietojen vuoksi. Ei ole tiedossa, tuliko päätöstä koskaan.

Zougla.gr-niminen sivusto julkaisi dokumentit torstaiaamuna.

Uudet tiedot tukevat Marian sieppauksesta syytetyn pariskunnan tarinaa. He ovat aiemmin kertoneet, että Marian bulgarialainen äiti antoi lapsen heille, koska ei voinut pitää hänestä huolta köyhyyden vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?