Lehtiväite: Oliko Maria-tyttö tarkoitettu lapsivaimoksi? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lehtiväite: Oliko Maria-tyttö tarkoitettu lapsivaimoksi?

Brittilehtien mukaan Kreikan poliisi selvittää kreikkalaispariskunnan aikeita kasvattilapsensa suhteen.

Kreikasta löytyneen Marian vanhempia etsitään kansainvälisillä ilmoituksilla.

24.10.2013 9:44

Aiemmin tällä viikolla julki tulleessa videossa Kreikasta löytynyt Maria-tyttö tanssii yleisölleen. Video on herättänyt ristiriitaisia tunteita ja pelkoja, että tyttöä käytettiin kerjäämiseen.

Brittilehtien mukaan Kreikan poliisi tutkiikin nyt mahdollisuutta että kreikkalainen romanipariskunta kasvatti tyttöä tiettyyn tarkoitukseen. Sellainen saattoi olla esimerkiksi myynti lapsivaimoksi.

Daily Mail ja Mirror -lehtien haastattelemien poliisilähteiden mukaan vaaleaihoinen Maria olisi ollut kasvaessaan "arvokas investointi" kasvattivanhemmille. Tyttö olisi voitu kaupata esimerkiksi 12-vuotiaana korkealla hinnalla lapsivaimoksi. Brittilehtien mukaan paikallisen romaniyhteisön on epäilty tekevän tällaisia kauppoja.

Marian kasvattivanhemmat on pidätetty epäiltynä tytön sieppauksesta ja henkilötietojen väärentämisestä. Romanipariskunta on kertonut adoptoineensa tytön laittomasti bulgarialaiselta pariskunnalta, joka ei kyennyt tätä hoitamaan. Romanit korostavat, että Mariasta pidettiin hyvää huolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?