Katso video: Kansa raivostui kenialaissotilaiden ryöstelystä - kantoivat kasseja ulos terroristien lymytessä sisällä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Katso video: Kansa raivostui kenialaissotilaiden ryöstelystä - kantoivat kasseja ulos terroristien lymytessä sisällä

Video sotilaiden toiminnasta Westgaten ostoskeskuksessa sai kenialaiset raivostumaan.

21.10.2013 12:27

Turvallisuuskamerat ovat nauhoittaneet aineistoa, jossa terroristeja vastaan taistelemaan lähetetyt sotilaat näyttävät ryöstelevän kauppoja Westgaten ostoskeskuksessa. Asian toi julkisuuteen kenialainen sanomalehti The Nation.

Videolla näkyy, kuinka Kenian puolustusvoimien KDF:n sotilaat ottavat puhelinliikkeessä tavaroita ilmeisesti kännykkälaatikoista. Sotilaita poistuu myös Nakumatt-nimisestä supermarketista muoviset ostoskassit käsissään – samaan aikaan, kun terroristeja oli vielä piilossa ostoskeskuksessa.

Al-Shabaabin terroristit surmasivat ainakin 67 ihmistä Westgaten ostoskeskuksessa syyskuun lopussa. Iskun jälkeen puolustusvoimien joukot saivat paljon kiitosta urheasta taistelustaan terroristeja vastaan. Armeijan sädekehä himmeni kuitenkin, kun osa Westgaten kauppojen omistajista kertoi kaupoista hävinneen tavaroita, kuten puhelimia, designer-pukuja ja kalliita sveitsiläisiä kelloja.

- (Video) sai minut menettämään uskoni KDF:ään, jota me kaikki kannatimme vahvasti heidän nujerrettuaan al-Shabaabin Somaliassa. Nyt tapahtuu jonkinlaista salailua, nimettömänä pysyttelevä lääkäri kertoo Reutersille.

Kenian puolustusvoimien edustaja sanoi sunnuntaina, että aiheesta järjestetään keskiviikkona tiedotustilaisuus.

Sisäministeri Ole Lenkun mukaan kolmen terrori-iskusta epäillyn ruumiit on otettu talteen ostoskeskuksesta. Sunnuntaina raunioista kaivettiin myös ruumis, jonka uskotaan kuuluvan neljännelle hyökkääjälle. Paikalta on löydetty myös neljä AK47-rynnäkkökivääriä ja 11 patruunalipasta.

Diplomaatit ja viranomaiset uskovat nyt, että hyökkäykseen on saattanut osallistua vain neljästä kuuteen aseistettua terroristia. Aiemmin heitä on arveltu olleen yli kymmenen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?