Hän on Sandy Hookin 6-vuotias sankari - pelasti toverinsa ja kuoli itse - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hän on Sandy Hookin 6-vuotias sankari - pelasti toverinsa ja kuoli itse

Jesse Lewis, 6, pelasti useita luokkatovereitaan kouluampujalta.

Jesse Lewisin äiti on perustanut säätiön poikansa muistoksi.

20.10.2013 4:57

Sandy Hookin sankariopettaja Victoria Soto ei ollut traagisen koulusurmatapauksen ainoa hengenpelastaja, kertoo Daily Mail.

Perjantaina tuli julkisuuteen, että myös surmissa menehtyneen Jesse Lewisin, 6, toiminta pelasti useiden lasten hengen.

Aseistettu hyökkääjä Adam Lanza hyökkäsi Jessen luokkahuoneeseen ja ehti surmata opettaja Soton, ennen kuin hänen aseensa jumiutui.

Selviytyjien kertomusten mukaan Jesse käski luokkatovereitaan juoksemaan, kun surmaaja latasi asettaan uudelleen. Jessen huuto sai nurkkaan käpertyneet luokkatoverit tajuamaan tilanteen ja lähtemään pakoon. Kuusi lapsista ehti juosta ovesta ulos turvaan.

Jessen luokalta selvisi hengissä 11 lasta, kun naapuriluokkahuoneesta vain yksi lapsi selvisi. Jesse itse ei kuitenkaan ehtinyt turvaan ajoissa.

"Jesse oli lahja"

Jessen äiti Scarlett Lewis ei ole hämmästynyt poikansa viimeisestä teosta. - Kun kuulin, että hän käytti viimeiset elinhetkensä yrittääkseen pelastaa ystävänsä, en ollut yllättynyt. Olen uskomattoman ylpeä hänestä, äiti kertoo uutistoimisto AP:lle.

Lewis on perustanut poikansa muistoksi Jesse Lewis Choose Love Foundation –nimisen säätiön. Ajatuksen takana oli Jessen keittiön liitutaululle jättämä viesti, joissa oli sanat ”hoivaaminen”, ”parantuminen” ja ”rakkaus”.

- En kadu mitään. Rakastin häntä valtavasti, hän tiesi sen, ja minä tiesin hänen rakastavan minua valtavasti. Se on siunaus. Jesse oli lahja, hän kertoi People-lehdelle joulukuussa.

Sandy Hookin joulukuisessa koulusurmassa kuoli 20 lasta ja kuusi koulun työntekijää. Tapaus kuuluu Yhdysvaltain historian pahimpiin koulusurmiin.

Aiemmin on uutisoitu, että Jessen luokanopettaja Victoria Soto piilotti osan lapsista kaappiin ja onnistui ampujaa häiritsemällä pelastamaan useiden lasten hengen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?