Berlusconi sai kahden vuoden virkakiellon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Berlusconi sai kahden vuoden virkakiellon

Italialainen tuomioistuin päätti lauantaina määrätä ex-pääministeri Silvio Berlusconille kahden vuoden kiellon asettua ehdolle julkisiin tehtäviin. Kiellolla ei ole heti käytännön merkitystä.

Silvio Berlusconia uhkaa kielto asettua ehdolle julkiseen tehtävään.­

19.10.2013 12:06 | Päivitetty 19.10.2013 12:12

Italian lain mukaan henkilö ei voi olla parlamentin jäsen, jos hän on saanut yli kahden vuoden vankeustuomion.

Berlusconille langetettu vankeustuomio veropetosjutussa pysyi voimassa Italian korkeimmassa oikeudessa. Neljän vuoden vankeustuomio kuitenkin lievennettiin vuodeksi kotiarestia tai yhdyskuntapalvelua.

Korkein oikeus ei pitänyt voimassa Berlusconille alioikeudessa määrättyä viiden vuoden kieltoa asettua ehdolle julkisiin tehtäviin. Asia ratkaistiin lauantaina Milanossa alkaneessa uudessa oikeuskäsittelyssä. Kielto lyheni oikeuden päätöksen mukaan kahteen vuoteen, kertoi uutistoimisto Reuters.

Kiellolla ei ole heti käytännön merkitystä, sillä Berlusconi on yhä senaatin jäsen. Senaatin odotetaan äänestävän joulukuussa Berlusconin erottamisesta senaattorin tehtävistä.

Berlusconilla on yhä vireillä kaksi muutakin merkittävää oikeusjuttua. Hän on tehnyt valituksen tuomiosta, jonka hän sai seksin ostamisesta alaikäiseltä prostituoidulta sekä jutusta, jossa hän sai tuomion laittoman salakuuntelun avulla hankitun tiedon julkistamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?