Poliisi pidätti kaksi teiniä itsensä surmanneen 12-vuotiaan kiusaamisesta epäiltyinä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi pidätti kaksi teiniä itsensä surmanneen 12-vuotiaan kiusaamisesta epäiltyinä

Facebookiin viime viikon lauantaina lisätty kommentti sai yhdysvaltalaiset poliisit itsemurhan tehneen 12-vuotiaan nettikiusaajien jäljille Floridassa, kertoo New York Times.

12-vuotiaan tytön itsemurhan taustalta paljastui nettikiusaamista.­

17.10.2013 9:29

New York Timesin mukaan 12-vuotias Rebecca Ann Sedwick kuoli hypättyään hylätyn sementtitehtaan tornista maahan viisi viikkoa sitten Floridassa. Itsemurhan syyksi on epäilty yli vuoden ajan kestänyttä nettikiusaamista, jota floridalaispoliisit ovat pitäneet pääasiallisena tutkintalinjanaan.

Epäilyt nettikiusaamisen osuudesta tytön kuolemaan saivat uutta pontta viime viikonloppuna, kun Facebookiin ilmestyi Rebeccan tapaukseen liittyvä viesti.

- Kyllä. Tiedän. Kiusasin Rebeccaa ja hän tappoi itsensä, viestissä sanottiin.

Poliisi pidätti teinitytöt

Sheriffi Grady Judd kuvailee viestin olleen niin uhkaava, että viranomaiset päätyivät tekemään pidätyksen välittömästi sen sijaan, että he olisivat jatkaneet todisteiden keräämistä. Poliisit pidättivät maanantaina "pääasiallisina kiusaajina" pidetyt kaksi tyttöä.

Näistä toinen, 14-vuotias, osoittautui lauantaisen "tunnustusviestin" lähettäjäksi. Toinen pidätetyistä puolestaan on Rebeccan entisenä parhaana ystävänä pidetty 12-vuotias tyttö.

  Kyllä. Tiedän. Kiusasin Rebeccaa ja hän tappoi itsensä.

New York Timesin mukaan molempia odottaa syyte törkeästä rikoksesta. Yhtenä mahdollisena rikosnimikkeenä on pidetty törkeään väijymiseen syyllistymistä. Vanhempi tytöistä on pidätettynä nuorisovankilassa. Nuorempi vapautettiin kotiarestiin vanhempiensa luokse.

Poliisi ei halunnut riskeerata

Sheriffi Juddin mukaan poliisi ei voinut ottaa riskiä siitä, että kiusaajat valitsisivat itselleen uuden kohteen ja päätyivät tästä syystä tekemään pidätyksen.

- Ketä vastaan hän seuraavaksi hyökkää ja käyttää verbaalisesti hyväkseen, Judd kysyy.

Vanhempi tytöistä on myöntänyt syyllistyneensä kiusaamiseen. Poliisin mukaan tämä onnistui myös kääntämään 12-vuotiaan tytön Rebeccaa vastaan.

   Ketä vastaan hän seuraavaksi hyökkää ja käyttää verbaalisesti hyväkseen?

Poliisin mukaan Rebeccan kiusaamisen taustalla on poikaan liittyvä kiista. Vanhempi tytöistä oli pahoillaan siitä, että Rebecca tapaili tämän poikaystävää, viranomaiset kertoivat New York Timesille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?