Madeleinen katoaminen: uusia tutkintalinjoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Madeleinen katoaminen: uusia tutkintalinjoja

Brittityttö Madeleine McCannin katoamistapaus sai uutta valoa BBC:n odotetussa Crimewatch-ohjelmassa.

15.10.2013 0:59 | Päivitetty 15.10.2013 1:23

Toukokuussa 2007 Portugalissa kadonneen Madeleinen vanhemmat Kate ja Gerry McCann sekä tytön katoamisen tutkinnanjohtaja Andy Redwood vierailivat maanantai-iltana BBC:n Crimewatch-ohjelmassa.

Tutkinnanjohtaja Redwood kertoi, että Scotland Yardilla on useita tutkintalinjoja Madeleinen katoamiseen liittyen.

Ne on koottu Britannian poliisin viime kesänä avatussa uudessa tutkinnassa.

Redwoodin mukaan irlantilainen perhe oli nähnyt miehen kantavan illalla kello kymmenen aikaan lasta sylissään lähellä Madeleinen katoamispaikkaa Ocean Club -hotellia. Mies oli suunnannut kulkunsa kohti rantaa.

Poliisin mukaan kyseessä on sama mies, josta julkaistiin aiemmin poliisin tietokoneella luomia kuvia.

Redwood uskoo, että kyseessä voi olla mies, joka vei Madeleinen.

Poliisi haluaa puhuttaa miestä

Toisaalta poliisi korostaa, että miehellä ei välttämättä ollut mitään tekemistä katoamisen kanssa, mutta häntä halutaan puhuttaa.

Siksi yleisöön vedotaan: Tunnetko tämän miehen?

Redwood kumosi myös tapauksen alkuaikoina esitetyn vastaavanlaisen tutkintalinjan.

McCannin perhetuttava Jane Tanner kertoi jo tutkinnan alkuvaiheessa, että hän oli nähnyt yhdeksän jälkeen illalla miehen kantavan lasta sylissään Madeleinen huoneen lähellä.

Kyseessä oli Redwoodin mukaan eri mies, eikä tapahtuman uskota liittyvän Madeleinen katoamiseen. Redwood kertookin, että he ovat lähes täysin varmoja siitä, ettei tämän miehen sylissä ollut lapsi ollut Madeleine vaan miehen oma lapsi.

Poliisi on julkistanut tietokoneella tehdyt kuvat miehestä, jota etsitään kuultavaksi Madeleine McCannin katoamiseen liittyen.­

Muut tutkintalinjat

Samana päivänä, kun Maddie katosi, kahden miehen on nähty olleen tyhjillään olevan huoneiston parvekkeella kaksi kerrosta McCannien huoneiston alapuolella. Havaintoja on tehty myös miehestä Ocean Club -hotellin rapussa sekä yhdentoista aikaan illalla kahden miehen puhuneen korotetuilla äänillä.

Redwoodin mukaan Madeleinen tapaus täyttää kaikki etukäteen suunnitellun sieppauksen tuntomerkit ja se olisi myös edellyttänyt asioiden ja paikkojen tutkimista etukäteen. Redwood kysyykin, liittyvätkö nämä miehet tapaukseen.

Kolmantena tutkintalinjana pidetään sitä, että Praia da Luzin lomakohteen lähellä oli tehty Madeleinen sieppauksen aikoihin neljä murtoa. Poliisin mielestä on mahdollista, että Madeleine olisi häirinnyt murtoyritystä.

Lue koko ohjelman sisältö Daily Mirrorin sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?