Kenialaiset raivoissaan: Joukkoraiskaajat määrättiin ruohonleikkuuseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kenialaiset raivoissaan: Joukkoraiskaajat määrättiin ruohonleikkuuseen

Keniassa on herättänyt raivoa kolmen joukkoraiskauksesta syytetyn miehen saama rangaistus: poliisiaseman pihan ruohonleikkuu.

11.10.2013 20:02

16-vuotias tyttö joutui raiskaajien uhriksi palatessaan isoisänsä hautajaisista länsikenialaisessa kylässä, kertoo kenialainen Daily Nation -lehti.

Raa'an joukkoraiskauksen jälkeen miehet heittivät uhrinsa käymälänä käytettyyn kuoppaan. Tytön selkäranka murtui hyökkäyksessä ja hän joutuu nyt käyttämään pyörätuolia.

Ihmisoikeusaktivistit ja parlamentin jäsenet ovat syyttäneet poliisia joukkoraiskauksen tutkinnan hidastelusta.

Tyttö tunsi osan raiskaajistaan ja poliisille tehtiin heistä rikosilmoitus.

Paikalliset kyläläiset toimittivat kolme epäiltyä poliisiasemalle kuultuaan tapahtuneesta.

- Kolmikko määrättiin kuitenkin vain ajamaan poliisiaseman pihan ruohikko ja vapautettiin pian sen jälkeen, väittää raiskausuhrin äiti.

Tytön tapaus puhutti myös Kenian parlamentissa keskiviikkona.

- Tämä on järkyttävää ja uskomatonta. Vaadimme perinpohjaista selvitystä, kertoi kansallisen turvallisuuskomitean puheenjohtaja Asman Kimama BBC:n mukaan.

- Vaadin, että raiskaajani pidätetään ja heitä rangaistaan, kertoi 16-vuotias tyttö lehdelle.

- Haluan nähdä oikeuden tapahtuvan.

Kenialainen mediayhtiö on luvannut maksaa tytön lääkärikulut ja aloittanut kampanjoinnin epäiltyjen raiskaajien saamiseksi oikeuden eteen.

- Tyttö ei ainoastaan joutunut brutaalin rikoksen uhriksi, jolloin hänen elämänsä muuttui lopullisesti, vaan häneltä myös kiellettiin oikeuden tapahtuminen, kertoi mediayhtiön markkinointipäällikkö Ann Gitao-Kinyua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?