"Baby Hope" löytyi kuolleena 1991 - mysteeri vihdoin ratkeamassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kylmälaukusta tapettuna 1991 löydetyn lapsen arvoitus vihdoin ratkeamassa

Newyorkilaisia 22 vuotta riivannut kuolleen pikkutytön murhamysteeri on ehkä viimein saamassa ratkaisunsa.

New Yorkin poliisi käynnisti viime kesänä uuden kampanjan Baby Hopeksi ristityn tytön surman selvittämiseksi. Nyt tyttö on vihdoin tunnistettu. Julisteessa on vuosien varrella laadittuja piirroksia siitä, miltä tyttö on saattanut näyttää elossa ollessaan.

9.10.2013 21:35

Vuonna 1991 New Yorkista löytyi arviolta 3-5-vuotiaan pikkutytön ruumis, joka oli sullottu pieneen kylmäkaappiin ja jätetty tien varteen metsäiselle alueelle Manhattanin Washington Heightsissa.

Viranomaisten mukaan tytön ranteet oli sidottu, hänet oli näännytetty nälkään ja häntä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi.

Alkoi valtava jahti, kun poliisit yrittivät selvittää, kuka tyttö oli ja kuka hänet oli surmannut.

Tapaus jäi kylmäksi sadoista vihjeistä huolimatta. Edes tytön henkilöllisyys ei selvinnyt.

Tyttö, jota oli poliisien keskuudessa kutsuttu aluksi nimellä "our baby", meidän vauvamme/lapsemme, sai nimen Baby Hope. Nimi kuvasti toivoa, että arvoitus joskus ratkeaisi.

New York Times kertoi maanantaina, että tytön äiti on vihdoin 22 vuoden epätietoisuuden jälkeen löytynyt. Tytön henkilöllisyys on varmistettu dna-tutkimuksilla, ja äiti on tehnyt yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Isää etsitään

Poliisin ratkaisemattomien tapausten tutkijat ovat edenneet hyvin varovasti tutkimuksissaan. Äitiä ei ole pidätetty, ja poliisit etsivät nyt tytön isää.

- Yleisön on syytä olla kärsivällinen. Olemme odottaneet 22 vuotta, joten voimme odottaa hieman pidempään jotta tutkijat saavat tehdä työnsä, kommentoi New York Timesille eläkkeellä oleva etsivä Joseph L. Giacolone, joka osallistui aiemmin Baby Hope -tutkimuksiin.

Poliisi aloitti Baby Hopen tapauksen uudelleen penkomisen vuonna 2007, kun tytön ruumis kaivettiin haudasta. Poliisi toivoi uusien, parempien dna-tutkimusten tuovan lisävaloa tapaukseen.

Viime kesänä ruumiin löytöpaikan lähialueilla järjestettiin informaatiokampanja, jossa Baby Hopen tapauksen ratkaisuun johtavista vihjeistä tarjottiin vajaan 9 000 euron palkkio.

  Meidän täytyy tietää kuka tyttö oli

Tämä tuotti lopulta tiedonjyvän, jonka seurauksena äidin jäljille päästiin, ja häneltä saatiin dna, jota verrattiin ruumiin dna:han.

"Meidän täytyy tietää"

Äiti on tiettävästi kertonut, että tytön isä lähti omille teilleen vuonna 1991 parin kahden tyttären kanssa. Toinen tyttö palasi myöhemmin kotiin, mutta äiti ei koskaan ilmoittanut asiasta viranomaisille, koska pelkäsi väkivaltaisen miehen vihaa.

Poliisi etsii miestä surmasta epäiltynä. Näin pitkän ajan jälkeen edessä on kuitenkin vielä iso työ.

Washington Heightsin asukkaille tytön henkilöllisyyden julkistaminen olisi jo osa tapauksen ratkaisua.

- Meidän täytyy tietää kuka tyttö oli siksi, koska emme ole sitä tienneet, sanoi New York Timesin haastattelema Andrea Arias, 65, joka kertoi rukoilleensa tuntemattoman tytön puolesta usein vuosien varrella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?