Sini Saarela ja kumppanit saivat tunnettuja tukijoita. - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isot ulkomaiset nimet älähtivät Sini Saarelan ja kumppanien kohtalosta

Ympäristöjärjestö Greenpeace järjesti lauantaina 100 mielenosoitusta 48 maassa.

Muusikko Damon Albarn ja näyttelijä Jude Law osoittivat mieltään Greenpeace-aktivistien vangitsemisia vastaan Lontoossa viikonloppuna.

7.10.2013 8:10

Venäjällä vangittujen Greenpeace-aktivistien vapauttamiseksi järjestetyt protestit keräsivät lauantaina tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Lontoossa suomalaisen Sini Saarelan ja hänen aktivistitovereidensa vapauttamista vaativat myös tunnetut nimet, kuten näyttelijä Jude Law ja muun muassa Blur-yhtyeen keulakuvana tunnettu muusikko Damon Albarn.

- He asettavat itsensä näihin tilanteisiin usein odottaen tulevansa pidätetyksi. Pidätykset taas lisäävät huomiota, mikä on positiivista... mutta 15 vuoden vankeustuomion mahdollisuus on kohtuuton, Law kommentoi BBC:n haastattelussa.

Law tuntee yhden vangituista aktivisteista lapsensa koulun kautta. 30 vangituista aktivistista kuusi on Britannian kansalaisia.

Suomalaisen Saarelan ja brittien lisäksi vangittujen joukossa on myös Hollannin, Venäjän, Argentiinan, Kanadan, Uuden-Seelannin, Ruotsin, Yhdysvaltain, Australian, Brasilian, Tanskan, Ranskan, Italian, Puolan, Sveitsin, Turkin ja Ukrainan kansalaisia.

Heidät on sijoitettu tutkintavankiloihin Murmanskin seudulle.

Venäjä vangitsi aktivistit syyskuussa osan heistä yritettyä kiivetä öljy-yhtiö Gazpromin porauslautalle. Aktivistien protestin kohteena ovat Venäjän öljynporaukset arktisella alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?