Sini Saarela sai merirosvoussyytteen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela on saanut Murmanskissa syytteen merirosvouksesta, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria-Novosti.
Venäjällä merirosvoudesta voidaan määrätä enimmillään 15 vuotta vankeutta.

Tiedon syytteestä vahvistaa Suomen Murmanskin-konsuli Martti Ruokokoski IS:lle.

Muut syytteen saaneet ovat Britanniasta, Brasiliasta ja Venäjältä, ja yhdellä on Ruotsin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuus.

Tutkintaviranomaiset eivät ole tarkemmin kommentoineet Murmanskissa luettujen syytteiden yksityiskohtia.

Ruokokoski ei päässyt keskiviikkona sisälle tutkintakomiteaan, jossa suomalaiselle Greenpeace-aktivisti Sini Saarelalle syytteet luettiin.- Venäjän lakien mukaan konsulilla ei ole lupa olla läsnä. Ainoastaan tulkki ja asianajaja menivät sinne sisälle, Ruokokoski kertoi Murmanskin tutkintakomitean edustalla Ilta-Sanomille.

Tutkintakomiteaan tuotiin keskiviikkona autolla useita henkilöitä, jotka vaikuttivat länsimaalaisilta. Auton sisältä ei kuitenkaan pystynyt erottamaan Saarelan kasvoja.

Ruokokoski kertoi Saarelan asian edistyneen kuitenkin aamulla  tutkintakomiteassa sen verran, että Saarelan vankeuspaikan luvattiin pysyvän jatkossakin Murmanskissa. Osa Greenpeacen aktivisteista on sijoitettu esimerkiksi Apatityn vankilaan kauas Murmanskista.

Ruokokoski saa torstaina myös monikertaisen lupalapun, jolla hän pääsee jatkossa käymään Saarelan luona tutkintavankilassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt