"Putin ansaitsee Nobelin rauhanpalkinnon" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

"Putin ansaitsee Nobelin rauhanpalkinnon"

Presidentti Vladimir Putinin kannattajat uskovat, että machoimagolla ratsastava Venäjän päämies ansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon.

2.10.2013 8:56

Joukko venäläisiä aktivisteja ja politiikantutkijoita on sitä mieltä, että Putinin toimet kaksivuotisen Syyrian kriisin ratkaisemiseksi toisivat tälle arvostetun palkinnon.

Heidän mielestään Putin on poliittisen uransa aikana ajanut pitkäjännitteisesti rauhan asiaa.

- Putin teki kaiken mahdollisen rauhan saamiseksi Syyriaan ja toimi oman vakaumuksensa mukaisesti ei ainoastaan sanoin vaan myös teoin. Hän ei ole hakenut lyhyen tähtäimen poliittisia pikavoittoja tai ajanut maansa yritysten etua vaan on kiinnostunut ainoastaan säilyttämään rauhan maailmassa, hehkuttaa Nobel-hankkeen takana oleva Beslan Kobakhia, Academy of Spiritual Unity and Cooperation Between the World's Nations –järjestön varapuheenjohtaja.

Putinin Syyria-toimet estivät ryhmän mielestä jopa kolmannen maailmansodan.

Putinin tukijat ovat ilmoittaneet ehdottaneensa presidenttiä virallisesti rauhanpalkinnon saajaksi Nobel-instituutille 16. syyskuuta. Norjan Nobel-komitean internetsivujen mukaan ehdokkaiden nimeämisaika umpeutui kuitenkin jo helmikuussa.

Rauhanpalkinnon saaja julkistetaan lokakuun alkupuolella. Varsinainen palkinto luovutetaan Alfred Nobelin kuolinpäivänä joulukuussa Norjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?