Raportti: Kokaiini ja heroiini ovat halvimmillaan 20 vuoteen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raportti: Kokaiini ja heroiini ovat halvimmillaan 20 vuoteen

The International Centre for Science in Drug Policy kertoo raportissaan, että maailmanlaajuinen sota huumeita vastaan on kerta kaikkiaan epäonnistunut.

Suomen tullin takavarikoimaa heroiinia vuonna 2011.­

1.10.2013 22:38

Raportista, joka on julkaistu British Medical Journal Openissa, uutisoi myös BBC. Tutkijoiden mukaan viimeisen 20 vuoden aikana huumekaupassa on tapahtunut merkittävä muutos: kannabiksen, kokaiinin ja heroiinin hinta on laskenut, ja laatu on parantunut. Toisin sanoen myytävä aine on puhtaampaa ja siten tehokkaampaa kuin ennen.

Esimerkiksi Euroopassa opiaattien, kuten heroiinin, hinta on laskenut 74 prosenttia ja kokaiinin hinta on lähes puolittunut.

Laskeva hinta kuitenkin tarkoittaa sitä, että ainetta on markkinoilla entistä enemmän. Raportin . Tilastosta näkyy kuitenkin se, että takavarikoidun huumausaineen määrät ovat esimerkiksi Euroopassa nousseet heroiinin osalta 380 prosenttia ja kokaiinin osalta 137 prosenttia 20 vuodessa.

Huumekeskustelu käy nyt vilkkaana Britanniassa. Vain pari päivää sitten Durhamin poliisin edustaja kertoi Observer-lehdessä, että hänen mielestään huumeidenkäyttäjiä pitäisi kohdella potilaina – ei rikollisina. Hänen mukaansa huumeiden laillistaminen veisi rahat diilereiltä ja tuhoaisi heidän vaikutuksensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?