Herhiläiset tappoivat kymmeniä Kiinassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Herhiläiset tappoivat kymmeniä ihmisiä - uhreilla jopa 200 pistoa

Herhiläiset eli isot ampiaiset ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen paljon tuskaa viime kuukausina Shaanxin provinssissa Kiinassa, kertoo brittilehti The Guardian.

Herhiläislaji on Guardianin mukaan todennäköisesti Aasian jättiherhiläinen.

1.10.2013 17:31

Pelkästään Ankangin kaupungissa 18 ihmistä on kuollut pistoihin viranomaisten mukaan. Herhiläiset ovat olleet uhrien kimpussa ja jahdanneet heitä satoja metrejä ja pistäneet jopa 200 kertaa.

Hyökkäykset ovat tapahtuneet pääasiassa maaseudulla. Guardianin mukaan kuolleita on ollut yhteensä 28 ja loukkaantuneita on ollut satoja.

Herhiläisten myrkky voi aiheuttaa erittäin voimakkaan allergisen reaktion ja pahimmillaan munuaisten toiminnan romahtamisen. Viranomaiset ovat kehottaneet 10 pistoa saaneita menemään sairaalahoitoon. Jos pistoja on yli 30, tarvitsee ihminen tehohoitoa.

Guardianin mukaan eräs noin 50-vuotias nainen oli viettänyt sairaalassa kuukauden 200 piston takia. Hänen kylässään asunut mies oli puolestaan kuollut pistosten aiheuttamiin munuaisvaivoihin.

Yli puolen vuoden piina

Herhiläiset ovat erityisen ärhäköitä toukokuusta marraskuuhun. Ne ovat olleet ongelma ennenkin. Ankangin poliisin mukaan vuosina 2002-2005 kaupungissa kuoli 36 ja 715 loukkaantui herhiläisten takia, mutta ongelma on pahentunut rajusti viime aikoina.

Syynä pidetään säätä. Lämpötilat ovat nousseet, mikä on lisännyt herhiläisten määrää. Syiksi on myös mainittu, että ihmiset ovat häirinneet pesiä ja että hyönteiset ovat altistuneet kemikaaleille.

Guardianin mukaan Ankangin palolaitos on siirtänyt kesän aikana yli 300 herhiläispesää. Ongelmaan auttaa kuitenkin enemmän sään viileneminen.

Herhiläislaji on Guardianin mukaan todennäköisesti Aasian jättiherhiläinen. Se voi olla jopa 5 senttiä pitkä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?