Suomalainen asianajaja joutui putkaan Moskovan lentokentällä: "Venäjä muuttumassa Neuvostoliitoksi"

Julkaistu: , Päivitetty:

Moskovan lentokentälle pysäytetty suomalaisasianajaja Kari Silvennoinen on päässyt Suomeen. Hän palasi Moskovasta kello 17:n jälkeen paikallista aikaa lähteneellä lennolla.
– He väittävät, ettei minua ole pidätetty, mutta kyllä tämä on lukittu huone. Nukuin yön yksin putkassa, mutta nyt tänne on tuotu muitakin ihmisiä, Silvennoinen sano IS:lle aiemmin lauantaina.

Lentokenttäviranomaiset telkesivät Silvennoisen putkaan perjantaina illalla, kun hän laskeutui Aeroflotin iltalennolla Moskovaan. Silvennoisen mukaan häntä ei virallisesti pidätetty.

– Minulla oli viisumi ja kaikki kunnossa, mutta luettuaan passini passiskannerilla minut laitettiin sivupenkille istumaan, Silvennoinen kertoi.

Silvennoinen kysyi putkassa rajavartijoilta, mistä oikein on kyse. Silvennoisen puhelinta ei kuitenkaan otettu missään vaiheessa pois. Myös laturi päätyi käsimatkatavaroihin onnekkaan sattumuksen kautta.

– Minulle vastattiin, että kyseessä on jonkun lain 27. artikla. Ainoa englantia edes vähän puhunut rajavartija sanoi, että voin myöhemmin katsoa netistä, Silvennoinen kertoi.

– Pääsin soittamaan venäläiselle kollegalle Pietariin. Hän puhui vartijoiden kanssa, muttei hänkään saanut selvää, mistä on kyse.

Ruokaa Silvennoinen sai tänä aamuna, kun suurlähetystö toi hänelle kupin teetä, riisipuuroa ja muutaman nakin. Ennen sitä hän oli ollut ruuatta 14 tuntia. Vettä hän on saanut vessasta, jonne pääsee kun ”tarpeeksi kauan koputtaa.”

Silvennoinen uskoo, että kiinnioton taustalla olivat hänen tutkimuksensa Neuvostoliiton sotarikoksista ja syyllisyydestä jatkosotaan. Silvennoisen mukaan Venäjällä ei nykyään saa halventaa Neuvostoliiton saavutuksia.

– Venäjä on muuttumassa takaisin Neuvostoliitoksi, Silvennoinen sanoi.

Lisäksi Silvennoinen on nostanut lukuisia oikeusjuttuja Venäjän valtiota vastaan muun muassa Karjalan ja Petsamon kiinteistöjen omistusoikeuksista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV3.

Uutista on päivitetty julkaisun jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt