Kreikan oikeistopuolueen pidätysten ei uskota johtavan vaaleihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kreikan oikeistopuolueen pidätysten ei uskota johtavan vaaleihin

Kreikassa pidätettiin tänään runsaasti maan kolmanneksi suurimman puolueen aktiiveja ja parlamentaarikkoja.

Kultaisen aamunkoiton parlamentaarikko Nikos Michos (oik.) pidätettiin.­

28.9.2013 16:55

Kaikki Kreikassa pidätetyt Kultaisen aamunkoiton parlamentaarikot ja muut jäsenet saavat reilun oikeudenkäynnin, lupaa Kreikan oikeusministeri Haralambos Athanassiou.

– Kreikan demokratia on vahva, Athanassiou vakuutti Ateenassa.

Kreikan pääministeri Antonis Samaras puolestaan kertoi Kathimerinin mukaan, että pidätykset eivät johda uusiin vaaleihin.

Kreikan poliisi pidätti tänään natsisympatioistaan tunnetun Kultaisen aamunkoitto –puolueen johtajan Nikolaos Mihaloliakosin, puolueen tiedottajan Ilias Kassidiarisin, kaksi muuta parlamentaarikkoa ja kymmenen jäsentä.

Heitä epäillään rikollisjengin toimintaan osallistumisesta. Poliisi on hakenut Mihaloliakosin hallusta kolme laitonta asetta.

Kultainen aamunkoitto on Kreikan kolmanneksi suosituin puolue. Puoluetta epäillään kytköksestä rasismia vastustaneen rap-artistin Pavlos Fissasin murhaan. Lisäksi puoluetta on epäilty kytköksistä maahanmuuttajien pahoinpitelyihin.

Toistaiseksi Kreikan pääministeri Antonis Samaras ei ole halunnut kieltää puoluetta, koska hän on arvellut kieltämisen nostavan puolueen kannatusta.

Kultainen aamunkoitto on vahvasti äärioikeistolainen. Vielä viime vuonna puolueen johtaja Mihaloliakos muun muassa kielsi holokaustin olemassaolon sanomalla, että mitään polttouuneja ei ollutkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?