Nairobin verilöylystä selvinnyt: Valkoihoinen nainen ampui minua rynnäkkökiväärillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nairobin verilöylystä selvinnyt: Valkoihoinen nainen ampui minua rynnäkkökiväärillä

Tiedot brittiläisen naisterroristin osallistumisesta Kenian ostoskeskusiskuun saavat yhä enemmän tukea.

Samantha Lewthwaiten väitetään matkustaneen Keniaan väärennetyllä Etelä-Afrikan passilla ja nimellä Natalie Webb.

25.9.2013 11:32

Oliko "valkoinen leski" Samantha Lewthwaite yksi Westgate-ostoskeskuksen terroristeista? Arvailut saavat yhä enemmän tukea silminnäkijähavainnoista.

Brittilehtien mukaan erään liikkeen henkilökuntaan kuulunut nainen kohtasi aivan Lewthwaiten näköisen naisen kasvoista kasvoihin - ja jäi täpärästi eloon kertomaan tarinansa.

Caroline-nimeä käyttävä nainen kertoi piileskelleensä ampujia tiskin takana, kun hän katsoi ylöspäin ja näki parvekkeella "valkoihoisen naisen". Tällä oli käsissään rynnäkkökivääri.

- Hän oli korkealla yläpuolellani, mutta tarpeeksi lähellä, jotta näin hänen katselevan alaspäin suuntaani. Sitten hän huomasi minut. Hän pysähtyi ja tähtäsi minua ja avasi tulen, nainen kertoi Daily Telegraphin mukaan.

Yksikään luodeista ei osunut, ja ampujan lopetettua tulituksen Caroline pomppasi pystyyn ja juoksi karkuun.

- Hänellä oli vaalea iho ja tummat pitkät hiukset ja päällään väljä musta pusero, nainen kuvaili muistikuviaan.

Lewthwaiten osallisuus iskuun on virallisesti epäselvä, vaikka useat kenialaisviranomaiset ovat kertoneet mukana olleen brittiläisen naisen ja amerikkalaisia miehiä.

Rikostutkijat ja kuolinsyyntutkijat tekevät parhaillaan työtään ostoskeskuksella ja vahvistusta tiedoille odotetaan.

Lewthwaite on tunnettu terrorietsitty. Hän on tavallinen brittinainen, joka kääntyi nuorena islaminuskoon ja meni naimisiin muslimiehen kanssa. Hänen miehensä Jermaine Lindsay räjäytti itsensä Lontoon julkiseen liikenteeseen suunnatuissa terrori-iskuissa vuonna 2005.

Jossain vaiheessa Lewthwaite katosi viranomaisilta, kunnes hän putkahti esiin Afrikassa. Häntä on etsitty Keniassa epäiltynä terrorisuunnitelmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?