Amatöörin sokkivideo Nairobin hyökkäyksestä - tulitus jatkuu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Amatöörin sokkivideo Nairobin hyökkäyksestä - tulitus jatkuu

Nairobilaisesta ostoskeskuksesta on jälleen aamulla kuulunut raskasta tulitusta. Amatöörivideolle tallentui järkyttävät hetket Nairobin Westgate-ostoskeskuksessa alkaneesta terroristihyökkäyksestä. Al-Shabaab-terroristien uhreja on jo ainakin 68.

23.9.2013 6:43 | Päivitetty 23.9.2013 6:47

Turvallisuuslähteiden mukaan Kenian joukot ovat aloittaneet uuden hyökkäyksen rakennukseen linnoittautuneita militantteja vastaan.

Armeijan edustaja kertoi illalla, että suurin osa militanttien ottamista panttivangeista olisi jo vapautettu. Myös suurimman osan itse rakennuksesta kerrottiin tuolloin olevan Kenian joukkojen hallussa.

Kenialaisen turvallisuuslähteen mukaan myös Israelin erikoisjoukkoja olisi mukana operaatiossa. Israel ei ole suoraan myöntänyt osallisuuttaan.

Poliisivoimiin kuuluva sekä armeijan sotilas tarkkailevat tilannetta Westgatessa maanantaina. Ostoskeskuksesta on kuulunut raskasta tulitusta.

Myöhään sunnuntaina alkaneessa vastahyökkäyksessä kertoo Kenian poliisi saaneensa haltuunsa suurimman osan ostoskeskuksesta, mutta useita asemiehiä on yhä vapaana pitäen mukanaan panttivankeja.

Armeija kertoo pyrkivänsä piiritystilanteessa nopeaan ratkaisuun, mutta tavoitteena on samalla saada panttivangit hengissä ulos. Yöllä vapautusoperaatio oli kestänyt jo tunteja.

CNN:n mukaan terroristeilla oli alun perin kolmisenkymmentä panttivankia. Eversti Cyrus Oguna arvioi yöllä BBC:lle, että terroristien hallussa on enää "vain pieni määrä panttivankeja".

Asemiesten kerrotaan piileskelevän kauppakeskuksessa sijaitsevassa supermarketissa. Rakennuksessa vielä olevat siviilit ovat joko panttivankeina tai piileskelevät.

Iskussa on kuollut 68 ihmistä ja haavoittunut 175. Haavoittuneiden joukossa on neljä sotilasta. Oguna pitää mahdollisena, että kuolonuhrien määrä nousee, kun rakennusta päästään tutkimaan.

Puoli kilometriä Westgate-ostoskeskuksesta sijaitsevassa Oshwal-keskuksessa lukuisat vapaaehtoiset kokoontuvat auttaakseen iskun uhreja.

Kenialaisten lisäksi kuolonuhrien joukossa on useita ulkomaalaisia. Britannian pääministeri David Cameron vahvisti, että iskussa kuoli ainakin kolme brittiä. Surmansa saivat myös ranskalainen äiti ja hänen tyttärensä.

Kuolleiden joukossa on myös Kanadan, Hollannin, Etelä-Afrikan, Intian, Kiinan ja Ghanan kansalaisia sekä yksi Australian ja Britannian kaksoiskansalainen, kertoi BBC.

Kenialaisen turvallisuuslähteen mukaan myös Israelin erikoisjoukkoja olisi mukana vapautusoperaatiossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?