Nyt ei vessapaperi lopu - sotilaat valtasivat tehtaan Venezuelassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nyt ei vessapaperi lopu - sotilaat valtasivat tehtaan Venezuelassa

Venezuelan hallitus otti haltuun vessapaperitehtaan taatakseen sen tuotannon.

Pikkupoika perheineen jonotti vessapaperia Caracasissa viime toukokuussa. Tuolloin Venezuelan hallitus joutui tilaamaan ulkomailta 50 miljoonaa rullaa tyydyttääkseen kysyntää.­

21.9.2013 13:23

Venezuelan kansalliskaartin sotilaat vartioivat Manpan vessapaperitehdasta perjantaina sen jälkeen, kun maan hallitus oli määrännyt sen hallintaansa.

Syynä on alituinen vessapaperipula, joka on vaivannut maata tänä vuonna. Valtauksella halutaan varmistaa, että tehtaan tuotanto pysyy käynnissä.

- Valtio haluaa taata perushyödykkeet kansalle, perusteli maan hintakontrollista vastaava Sundecop-virasto.

Venezuela on tänä vuonna kärsinyt ajoittain pahasta perustarvikkeiden pulasta. Maan sosialistihallitus syyttää ongelmista häikäilemättömiä kauppiaita, jotka haluavat kiskoa hintoja ylös.

Kriitikot puolestaan syyttävät hallitusta tilanteesta. Heidän mukaansa hallituksen tiukka hinta- ja valuuttapolitiikka on ajanut yksityisen sektorin tilanteeseen, jossa yrityksillä ei ole esimerkiksi enää varaa ostaa raaka-aineita tuotteiden tuotantoon.

Talousongelmat ovat kiteytyneet vessapaperipulaan, josta hallituksen kriitikot ovat saaneet aikaan meheviä vitsejä sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?