Putin laukoo: Jos Berlusconi olisi homo, häntä ei syytettäisi mistään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin laukoo: Jos Berlusconi olisi homo, häntä ei syytettäisi mistään

Venäjän presidentti Vladimir Putin nauratti torstaina yleisöä kyseenalaisella sutkautuksella ystävästään Silvio Berlusconista.

Putin ja Berlusconi glögittelivät yhdessä Dmitri Medvedevin kanssa Sotshissa vuosi sitten.­

19.9.2013 23:10

Alaikäisen prostituoidun kanssa seksistä tuomittu Italian pääministeri ei Putinin mukaan olisi saanut ikinä syytteitä, jos hän olisi homoseksuaali.

- Berlusconi on oikeudessa, koska hän elää naisten kanssa. Jos hän olisi homoseksuaali, kukaan ei uskaltaisi koskea häneen, Putin totesi Valdaissa pidetyssä kansainvälisessä keskustelutilaisuudessa.

Putin on toistuvasti joutunut puolustelemaan maassa voimaan tullutta kiisteltyä lakia, joka kieltää ”homopropagandan”. Useissa länsimaissa on vaadittu muun muassa Sotshin talviolympialaisten boikottia lain vuoksi.

Putin on kiistänyt useassa haastattelussa, että maa syrjisi homoja. Valdaissa hän kuitenkin arvosteli länsimaita kristillisten juuriensa unohtamisesta ja ”moraalisten periaatteiden ja perinteisten identiteettien kieltämisestä”.

Machoilun yhdistämät Putin ja Berlusconi ovat tunnetusti hyviä ystäviä ja Italian ex-pääministeri on nähty useilla Putinin syntymäpäivillä sekä juhlimassa voittoa presidentinvaalissa viime vuonna. Myös Berlusconia on syytetty homofobiasta.

- Joskus katselen kauniita naisia..On parempi suhtautua intohimoisesti kauniisiin naisiin kuin olla homo, Berlusconi on tunnetusti todennut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?