Venäjälle ilmaantui uusi lahko - uskovat Siperian meteoriittiin

Julkaistu:

Venäjä
Tsheljabinskiin viime helmikuussa pudonnut meteoriitti on poikinut Venäjälle uuden uskonsuuntauksen.
Lahko nimittää itseään Tsheljabinskin meteoriitin kirkoksi. Heidän mukaansa Siperiaan pudonnut meteoriitti oli Jumalan lähettämä lahja, joka sisältää korvaamatonta tietoa maailmankaikkeudesta.

Meteoriittikirkon johtajaksi on julistautunut Andrei Breivitshko, joka vaatii nyt paikallisen tv-kanavan sivuilla viranomaisia antamaan meteoriitin heidän haltuunsa. Pääosa meteoriitista makaa yhä Tshebarkul-järven pohjassa, josta se aiotaan nostaa jossain vaiheessa ylös.

- Vaadimme vallanpitäjiä, että he antavat taivaallisen sanansaattajan meille. Nyt meteoriitti on järven pohjassa, jossa se on suotuisassa ympäristössä. Mutta jos meteroriitti joutuu kontaktiin sellaisten ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat siihen kuin tavalliseen kiveen, kaikki sen sisältämä tieto saattaa tuhoutua, Breivitshko sanoi 1obl.ru-kanavalle.

Uutispalvelu Newsru.comin mukaan meteoriittiuskovaisia on Tsheljabinskissa tällä hetkellä noin viisikymmentä.

On epäselvää, kuinka tosissaan lahkolaiset ovat uskonsa kanssa vai onko kyse jonkin sortin vitsistä, mutta ainakin he ovat onnistuneet ylittämään monen venäläisen viestimen julkaisukynnyksen.

Lahkolaiset kertovat keräävänsä parhaillaan virallisia dokumentteja rekisteröityäkseen uskonnolliseksi järjestöksi. Myös suunnitelmat oman kirkon rakentamisesta ovat jo valmiina.

- Tsheljabinskista tulee pyhä kaupunki, jonne vaeltaa miljoonia pyhiinvaeltajia kaikkialta maailmasta, Breivitshko kaavailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt