Venäläisillä yllättävä suosikkituote Prismassa - "Ajattelimme, että se olisi kuin hiekan viemistä Saharaan"

SOK:lla on Venäjällä useita Prismoja. Venäläisasiakkailla on oma, yllättävä suosikki.

Venäjällä syödään paljon suolakurkkuja.

16.9.2013 6:41

SOK Retail Int. Oy:n toimitusjohtaja Vesa Punnonen kertoo, että yksi tuote on yllättänyt menekillään kaupan aivan täysin. Ne ovat X-tra-tuotemerkin maustekurkut.

- Venäjällä syödään paljon suolakurkkuja ja he tekevät niitä paljon itse. Siksi ajattelimme ensin, että maustekurkkujen vieminen Venäjälle olisi kuin hiekan viemistä Saharaan, Punnonen kertoo.

Sittemmin on osoittautunut, että kurkut ovat olleet kuin vesilasi Saharassa.

- Maustekurkkuja viedään ihan hirveä määrä. Erityisesti X-tra-merkkisiä. Niissä on ilmeisesti paras hinta-laatu-suhde.

X-tran kurkut ovat saksalaista alkuperää.

Myös suomalainen peruna on venäläisasiakkaiden mieleen, vaikka se on Punnosen mukaan 40 prosenttia kalliimpaa kuin venäläinen pottu. Syynä on laatu. Punnosen mukaan venäläisestä perunasäkistä voi joutua heittämään niin paljon huonoa perunaa pois, että kalliimpi suomalainen vaihtoehto on erittäin kilpailukykyinen.

Rainbow'ta protestiksi?

IS:n toimitukseen on kuulunut huhuja, jonka mukaan Pietarin alueella olisi harjoitettu hiljaista protestia Venäjän ns. homopropagandalakia vastaan siten, että lain vastustajat hamstraisivat Prismoista Rainbow-tuotteita nimen symboliikan takia. Punnosta tieto "sateenkaari"-tuotteiden ostamisesta protestimielessä vähän huvittaa.

- Enpä ole kyllä tuollaisesta kuullut. Myyntipiikkiä en ole havainnut. Venäläiset työntekijämme eivät tietääkseni ole yhdistäneet Rainbow-tuotteita sateenkaarisymboliikkaan, Punnonen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?