Suomi ja muut Pohjoismaat: Voimakas reaktio tarpeen Syyriassa

Suomi ja muut Pohjoismaat antoivat yhteisen julkilausuman Tukholmassa, jossa tuomitaan kemiallisten aseiden käyttö Syyriassa ja siksi pidetään "voimakasta kansainvälista reaktiota" tarpeellisena.

Pohjoismaiden pääministerit sekä Suomen presidentti Sauli Niinistö yhteiskuvassa presidentti Barack Obaman kanssa,

4.9.2013 23:23

Presidentit Barack Obama, Sauli Niinistö sekä Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin pääministerit ilmoittivat asiasta julkilausumalla yhteisen illallisen yhteydessä Tukholmassa myöhään keskiviikkoiltana.

Syyrian tilanteesta Obama, Niinistö ja pääministerit totesivat julkilausumassa tuomitsevansa kemiallisten aseiden käytön. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan tämä julkilausuman kohta on muotoiltu seuraavasti:

  Syyrian tilanteesta todetaan, että maat tuomitsevat vahvasti kaiken kemiallisten aseiden käytön ja ovat tähän liittyen vakuuttuneita voimakkaan kansainvälisen reaktion tarpeellisuudesta. Kemiallisten aseiden käyttäjien tulee joutua teoistaan vastuuseen.

Arvovaltainen illallisväki totesi myös, että ilmastonmuutos on suurimpia uhkia talouskasvulle ja maailman asukkaiden hyvinvoinnille. Julkilausumassa todettiin, että vuonna 2015 pitäisi saada aikaan kattava uusi ilmastosopimus.

Lisäksi Obama, Niinistö ja pääministerit ilmoittivat tukevansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?