Raiskaaja pyörtyi kuultuaan uhrin HIV-tartunnasta

Raiskaaja sai teostaan kaksinkertaisen rangaistuksen. Vankeustuomion lisäksi hän sai kuulla saaneensa mahdollisesti HIV:n uhriltaan.

4.9.2013 13:36 | Päivitetty 4.9.2013 15:49

Raiskaukseen syyllistynyt brittiläinen Richard Thomas pyörtyi saatuaan poliisilta tiedon, että hän on  saattanut saanut uhriltaan HI-viruksen, kertoo sanomalehti The Bolton News.

Lehden mukaan 27-vuotias Thomas tunsi naisen ennestään ja oli tietoinen, että tällä oli jokin sairaus. Naisen kantamasta HI-viruksesta hän ei kuitenkaan ollut tietoinen. Nyt Thomas määrättiin sairaalatutkimuksiin.

Thomas tunkeutui keskellä yötä nukkuvan naisen kotiin, jolloin nainen heräsi ja havaitsi miehen raiskaavan häntä. Nainen jähmettyi järkytyksestä eikä sanaakaan vaihdettu, totesi syyttäjä Harry Pepper.

- Pidätetty raiskaaja kertoi juoneensa raskaasti alkoholia sekä käyttäneensä lisäksi kokaiinia ja ekstaasia. Hän väitti, ettei muista tapauksesta mitään.

Syyllisen asianajajan Virginia Haytonin mukaan Thomas ei pysty muistamaan tapahtunutta, mutta hän sanoi, että “nainen ei valehtele, vaan kertoo totuuden. Jos hän sanoo minun raiskanneen hänet, niin on myös tapahtunut.”

Thomasille langetettiin viiden vuoden ja neljän kuukauden tuomio törkeästä raiskauksesta, jonka lisäksi hänet merkittiin elinikäisesti Britannian raiskaajarekisteriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?