Pohjois-Korean Kim saa uskollisen vieraan Yhdysvalloista

rac

Julkaistu:

Koripalloilija Dennis Rodman ei aio keskustella 15 vuoden pakkotyöhön tuomitun amerikkalaisen vapauttamisesta.
Sen sijaan mies aikoo harrastaa koripallodiplomatiaa.

Pohjois-Korean johtajalla on ainakin yksi uskollinen yhdysvaltalainen ystävä - koripalloilija Dennis Rodman.

CNN kertoo, että Rodman saapui tiistaina Pjongjangiin viiden päivän vierailulle. Kyseessä on jo toinen kerta tänä vuonna, kun värikäs tähtipalloilija vierailee Kim Jong-unin luona.

Miesten välit ovat ainakin Rodmanin mukaan lämpimät. Hän kertoo Kimin olevan hänen ystävänsä. The Telegraph kertoo Rodmanin kuvailleen Kimiä "mahtavaksi tyypiksi". Maaliskuussa Rodman kuvattiin Kimin kanssa nauramassa ja syömässä samalla, kun katsoivat koripallo-ottelua. Miehiä yhdistää rakkaus koripalloon – CNN kuvailee Kimiä hartaaksi koripallofaniksi.

Twiittasi pakkotyöhön tuomitun puolesta


Pekingissä konetta vaihtanut Rodman kertoi Reutersille, että hän on harrastamassa koripallodiplomatiaa eikä hän ei aio keskustella yhdysvaltalaisen Kenneth Baen vapauttamisesta.

Bae sai hiljattain 15 vuoden pakkotyötuomion, koska hän oli Pohjois-Korean mukaan tuonut maahan uskonnollista kirjallisuutta.

Dennis Rodman on kuitenkin aiemmin ilmaissut halunsa auttaa Baeta, CNN kertoo. Hän on esimerkiksi twiitannut Baen vapauttamisen puolesta. Lisäksi aiemmissa lausunnoissaan koripalloilija on kertonut ottavansa Baen vapauttamisen puheeksi vierailullaan.

Viime viikolla Pohjois-Korea perui Yhdysvaltain edustajan, Robert Kingin vierailun. Vierailun tarkoituksena oli keskustella Baen mahdollisesta vapauttamisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt