TV-kanava "lohkaisi" Manningin sukupuolenkorjauksesta: "Dude, Looks Like a Lady" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

TV-kanava "lohkaisi" Manningin sukupuolenkorjauksesta: "Dude, Looks Like a Lady"

Yhdysvalloissa vankeuteen tuomitun Wikileaks-vuotajan Bradley Manningin ilmoitus siitä, että hän haluaa korjata sukupuolensa naiseksi, on aiheuttanut vaihtelevia reaktioita sekä Suomessa että maailmalla.

Bradley Manningista (nyk. Chelsea Manning) esiteltiin oikeudessa kuva, jossa hän oli sonnustautunut pitkään peruukkiin sekä meikkeihin.­

28.8.2013 9:26 | Päivitetty 28.8.2013 9:56

Suomessa huomiota on herättänyt erityisesti sanomalehti Kalevan pääkirjoitussivulla ollut kirjoitus, jossa sanottiin ettei tietovuotajan päätös korjata sukupuolensa miehestä naiseksi ole ihme, koska lavertelu on ollut aina ämmämäistä. Päätoimittaja Markku Mantila kertoi pitävänsä kirjoittamaansa kommenttia mainiona lohkaisuna.

Daily Mail taas kertoo reaktioista yhdysvaltalaisessa mediassa. Uutisen mukaan Fox News -kanava käsitteli aihetta tiistaina laittamalla ruutuun kuvat Manningista sotilaspuvusta ja naiseksi pukeutuneena. Mainoskatkolle siirryttäessä kuvan taustalla soitettiin Aerosmithin kappaletta Dude (Looks Like a Lady).

Videopätkän aiheesta näet täältä.

Jo viime perjantaina Fox Newsin American Newsroom -ohjelman isäntä Gregg Jarrett ilmoitti, ettei hän aio kunnioittaa Manningin toivetta, jonka mukaan häntä pitää kutsua naista tarkoittavalla pronominilla she.

Bradley Manning astuu sotaoikeuden eteen kuulemaan vankeusrangaistuksensa pituuden.­

Bradley Manningin aikomus muuttua Chelsea Manningiksi puhuttaa myös muualla mediassa. Uutisen mukaan CNN on ilmoittanut kutsuvansa Manningia miespronominilla he, koska hormonihoitoja ei ole vielä aloitettu. Uutistoimisto AP on puolestaan ilmoittanut kunnioittavansa Manningin toivetta ja kutsuvansa häntä jutuissa she-pronominilla ja käyttävänsä hänestä pääsääntöisesti nimeä Chelsea Manning.

"Olen Chelsea Manning"

Manning sai viime viikolla 35 vuoden tuomion salaisten tietojen vuotamisesta. Tuomion julistamisen jälkeen Wikileaks-vuotaja Bradley Manning kertoi haluavansa aloittaa hormonihoidot mahdollisimman pian.

- Haluan kaikkien tuntevan oikean minut, hän sanoi NBC-kanavalle.

- Olen Chelsea Manning, ja olen nainen.

Bradley Manning (vas.).­

Manningin asianajaja David Coombs kertoi toivovansa, että Manningin vankila antaa tälle mahdollisuuden korjata sukupuoltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?