8-vuotias ampui mummon – vaikutteita suosikkipelistä? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

8-vuotias ampui mummon – vaikutteita suosikkipelistä?

Perheensä aseeseen käsiksi päässyt kahdeksanvuotias poika ampui 90-vuotiaan naisen Slaughterin pikkukaupungissa Yhdysvaltain Louisianassa.

24.8.2013 23:06

Surmatyön tapahtuessa torstai-iltana poikaa vahtimassa ollut nainen katseli televisiota.

Poliisi ei ole tiedottanut surman motiivista, mutta lapsen kerrotaan pelanneen videopeliä ennen kohtalokasta ampumista.

Pojan pelaama peli, Grand Theft Auto IV, on aikuisille suunnattu jättisuosittu peli, jossa seikkaillaan rikosten maailmassa ja surmataan ihmisiä muun muassa ampumalla.

Televisioasema WAFB-TV:n mukaan poika on kertonut ampuneensa naisen vahingossa leikkiessään aseella. Todistusaineisto kuitenkin osoittaa, että lapsi on ampunut naista tarkoituksella pään takaosaan tämän istuessa tv:n ääressä.

- Mistä hän sai aseen? Oliko se näkyvillä? Tämä ajatus pyörii jatkuvasti päässäni, kertoi naisen naapuri Johnnie Scott Fox8live.com -uutissivustolla.

Lapsipsykologi Kristopher Kalieben mukaan GTA IV:n kaltaiset pelit saattavat voimistaa aggressiivista käytöstä.

- Käyttäytymisterapian näkökulmasta sanoisin, että se on harjoittelua. Jos pelissä ammutaan kohdetta, on pelaaminen tavallaan kohteen ampumisen harjoittelua, Kaliebe toteaa.

Lapsi on tällä hetkellä vanhempiensa huostassa. Häntä ei voida syyttää nuoren ikänsä vuoksi. Louisianan osavaltion lakien mukaan alle 10-vuotiaat eivät ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?