Kouluavustaja pelasti lapset AK-47-mieheltä: Puhui kouluampujan ympäri Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kouluavustaja pelasti lapset AK-47-mieheltä: Puhui kouluampujan ympäri Yhdysvalloissa

Vanhemman naisen elämäntarina sai nuorukaisen luopumaan aseistaan ja antautumaan poliisille ilman, että kukaan loukkaantui.

21.8.2013 9:27 | Päivitetty 21.8.2013 10:12

Mustiin pukeutunut ja rynnäkkökiväärin kanssa alakouluun tunkeutunut nuori mies järjesti tiistaina uhkaavan tilanteen Yhdysvalloissa. 800 oppilaan kouluun Decaturissa, olympiakaupunki Atlantan lähistöllä kävellyt mies oli aseistautunut AK-47-rynnäkkökiväärillä ja hänen epäiltiin myös kantavan räjähteitä, kertoo The New York Times.

20-vuotias nuorukainen otti osan koulun henkilökunnasta panttivangeikseen ja määräsi yhden heistä soittamaan paikalliselle tv-asemalle. Soittajaksi valikoitui kouluavustajana työskentelevä Antoinette Tuff.

Poliisin saapuessa mies meni ulos ja ampui joitakin laukauksia viranomaisia kohti. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Kun hän palasi sisälle, Tuff alkoi keskustella hänen kanssaan.

- Hän oli nuori mies, joka oli valmis tappamaan jokaisen, jonka vain pystyi. Hän kertoi olevansa pahoillaan kaikesta ja oli valmis tappamaan myös itsensä, Tuff kuvaili aseistautunutta nuorukaista myöhemmin ABC Newsille.

Kouluavusta alkoi kertoa nuorelle miehelle omaa elämäntarinaansa. Hän kertoi 20-vuotiaalle muun muassa 33 vuoden jälkeen hajonneesta avioliitostaan ja muista elämänsä vuoristoradoista.

- Sanoin hänelle, että ok, meillä on kaikilla kaikenlaisia vaiheita elämässämme. Sanoin, että kaikki järjestyy vielä ja jos minä selvisin, myös hän selviytyy, Tuff sanoi haastattelussa.

Sen jälkeen nainen pyysi nuorukaista laskemaan aseensa ja tyhjentämään taskunsa ja reppunsa ja antautumaan poliisille. Kaikkien hämmästykseksi mies totteli.

- Kun poliisi saapui, hän makasi lattialla vatsallaan kädet selän takana, Tuff kertoi.

Ammuskelu tapahtui Ronald E. McNair Discovery Learning Academyssä. Koulun lukuvuosi oli Yhdysvalloissa alkanut vasta viime viikolla. 20-vuotias asuu koulun läheisyydessä, mutta hänellä ei tiedetä olevan kouluun mitään yhteyttä.

Lopulta onnellisesti päättynyt uhkaava tilanne muistutti viime joulukuussa Newtonin kaupungissa Connecticutissa tapahtuneesta kouluammuskelusta. Tuolloin 20-vuotias nuori mies surmasi Sandy Hookin alakoulussa 28 ihmistä, joista suurin osa oli 6-7-vuotiaita lapsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?