Tällaisia ovat Bostonin pommimiehen vammat - lääkärin kertomus julki - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tällaisia ovat Bostonin pommimiehen vammat - lääkärin kertomus julki

Maratonpommi-iskun oikeudenkäyntiä odottavan terroriepäillyn vammoista julkistettiin uutta tietoa.

Bostonin pommimies Dzhohar Tsarnajev kuvattiin verisenä heti pidätyksen jälkeen.­

20.8.2013 14:52

Maanantaina julki tulleista oikeuden asiakirjoista käy ensi kertaa ilmi, millaisia vammoja eloon jäänyt Bostonin pommimies sai ennen pidätystään.

Dzhohar Tsarnajev, 20, napattiin kiinni veneestä, johon hän oli piiloutunut jahtaajiltaan. Hänen veljensä Tamerlan sai surmansa takaa-ajon aikana eikä nuoremmankaan Tsarnajevin kuolema ollut kaukana.

Oikeudessa todistaneen traumakirurgi Stephen Ray Odomin mukaan Tsarnajevilla oli ampumahaava vasemmalla puolella päätään. Sisäänmenoaukko oli suussa, tarkemmin vasemmassa poskessa. Luoti tuli ulos kasvojen vasemmalta puolelta alaosasta.

Kirurgi ei ottanut kantaa siihen, oliko Tsarnajev aiheuttanut vamman itse.

- Kyseessä oli kovasta iskusta aiheutunut vamma, joka vahingoitti keskikorvaa, kallopohjaa ... kaularankaa, nielua ja suuta, kirurgi kertoi CNN:n mukaan 22. huhtikuuta, kolme päivää Tsarnajevin pidätyksen jälkeen.

Lisäksi Tsarnajevilla oli ampumahaavoja jaloissaan ja käsissään, mutta hän oli koko ajan hereillä ja tietoinen ympäristöstään.

- Hän tietää missä on. Hän tietää käyneensä läpi useita operaatioita mutta en tiedä kuinka tietoinen hän on yksityiskohdista. Hän tietää saaneensa vamman niskaan ja käteen, kirurgi kertoi Reutersin mukaan.

Piirtäjä kuvasi Dzhohar Tsarnajevin oikeudessa 10. heinäkuuta.­

Heinäkuussa oikeudessa Tsarnajev kiisti häntä vastaan mm. neljästä murhasta nostetut syytteet. Hänen kasvonsa vaikuttivat tuolloin turvonneilta ja vasen käsi oli kipsissä.

Tshetsheenisyntyisen Tsarnejevin syytetään tehneen veljensä kanssa pommi-iskun Bostonin maratonin maalialueelle 15. huhtikuuta. Iskussa haavoittui  264 ihmistä.

Tsarnajevin mielentilasta ei ole tarkkaa tietoa, sillä eri lähteiden mukaan hän ei ole suostunut puhumaan kuulustelijoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?