Sairaalateknikko saastutti ruiskut verellään - lähes 50 potilasta sairastui hepatiittiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sairaalateknikko saastutti ruiskut verellään - lähes 50 potilasta sairastui hepatiittiin

Yhdysvaltalainen David Kwiatkowski tuomitaan todennäköisesti kymmeniksi vuosiksi vankeuteen vaarallisen maksasairauden levittämisestä sairaaloissa.

14.8.2013 12:21

David Kwiatkowski työskenteli uransa aikana useissa yhdysvaltalaisissa sairaaloissa sairaalateknikkona. Syytteiden mukaan hän tartutti saastuttamiensa neulojen välityksellä lähes 50 potilaaseen C-hepatiitin, kertoo muun muassa CBS News.

Kwiatkowski työskenteli amerikkalaismedian mukaan 18 sairaalassa seitsemän osavaltion alueella henkilöstövuokrausyritysten kautta. Matkan varrella hän sairastui C-hepatiittiin.

Syytteiden mukaan mies varasti työpaikoiltaan särkylääkeruiskuja, joilla hän piikitti itseään. Lääkkeen hän korvasi suolaliuoksella ja jätti käyttämänsä neulat paikoilleen.

Mies on kertonut, että hänen tarkoituksena oli "tappaa paljon ihmisiä". Hän on kertonut varastaneensa lääkkeitä vuodesta 2002 alkaen, vuosi valmistumisensa jälkeen. C-hepatiitti hänellä todettiin vuonna 2010, mutta hän on kertonut jatkaneensa ruiskujen saastuttamista siitä huolimatta.

Amerikkalaismedian mukaan Kwiatkowskin saastuttamista neuloista on sairastunut ainakin 46 ihmistä, joista yksi on kuollut maksatulehduksen aiheuttamaan sairauteen.

Kwiatkovski pidätettiin viime vuoden heinäkuussa ja on ollut siitä lähtien vangittuna. Hänen odotetaan saavan tuomionsa marraskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?