Yhdensuuntainen lippu Marsiin - jo 100 000 ihmistä hakenut matkalle

Marsiin suunnitellaan siirtokuntaa vuodesta 2023 alkaen.

Huvittaisiko sinua vaihtaa Maa Marsiin?

10.8.2013 10:22

Yli 100 000 ihmistä on jo hakenut mukaan avaruusmatkalle internetissä olevan kaavakkeen kautta.

Hakijoiden täytyy olla yli 18-vuotiaita ja valmiita viettämään loppuelämänsä toisella planeetalla. Paluuta ei tarjota.

One Mars -hanke valitsee tämän vuoden aikana mukaan hakeneista monikansallisen 40 henkilön ryhmän, joista kaksi miestä ja kaksi naista on tarkoitus laukaista kohti Marsia syyskuussa 2022. Sitä ennen luvassa on vuosia kestävä koulutus.

- Kun ihmiset menevät ja asettuvat Marsiin, ja rakentavat uuden Maan, uuden planeetan, on se yksi mielenkiintoisimmista asioista, joita on koskaan tapahtunut, sanoo Mars Onen toimitusjohtaja ja yksi perustajista, Bas Lansdorp CNN:lle.

Projektin vastuuhenkilöt ovat suunnitelleet käytännön asiat. Muun muassa ruokaa ja aurinkopaneeleja aiotaan kuljettaa mukana. Juomavettä on tarkoitus saada Marsin vedestä haihduttamalla ja tiivistämällä se takaisin nesteeksi.

Silti miehitettyyn Mars-lentoon liittyy vielä monta muttaa. Asiantuntijoiden mukaan matka on aivan liian vaarallinen. Nykyteknologia ei ole esimerkiksi tarpeeksi kehittynyttä suojaamaan astronautteja noin pitkäaikaiselta avaruussäteilyltä.

- Riskit avaruusmatkalla ovat ylipäätään erittäin korkeat, joten säteily ei todellakaan ole meidän suurin huolenaiheemme, Lansdorp sanoi CNN mukaan.

Mars One -hankkeen vetäjä on varma, että hänen ryhmänsä onnistuu saamaan astronautit matkalle 2022 ja laskeutumaan Marsin pinnalle vuonna 2023.

Jos uuden elämän aloitus Marsissa kiinnostaa, voi halukkaaksi ilmoittautua edelleen täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?