Raiskasi, ahdisteli ja nimitteli nartuksi – syytteet joogagurua vastaan kasvavat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raiskasi, ahdisteli ja nimitteli nartuksi – syytteet joogagurua vastaan kasvavat

Bikramin eli hot joogan luojaa Bikram Choudhurya epäillään raiskauksista, seksuaalisesta ahdistelusta sekä työntekijöidensä kaltoin kohtelusta.

9.8.2013 11:25 | Päivitetty 9.8.2013 11:05

Choudhuryn kansainvälisen Hot yoga -joogayrityksen entinen lakineuvoja Minakshi Jaffa-Bodden on noussut joogagurua vastaan ja syyttää tätä rasismista, naisvihasta, seksuaalisesta ahdistelusta, homofobiasta sekä väkivallalla uhkailusta. Tämä on jo kolmas syyte, joka Choudhurya vastaan on nostettu lyhyen ajan sisällä. Toukokuussa miestä vastaan nostettiin kaksi raiskaussyytettä.

Intialainen Jaffa-Bodden työskenteli yrityksen Los Angelesissa sijaitsevassa joogakoulussa, kun hän kuuli opiskelijoilta, että Choudhury oli ahdistellut seksuaalisesti opiskelijoita joogaseminaareissa. Kun Jaffa-Boden yritti nostaa asian yrityksessä esille, häntä kehotettiin jättämään asia rauhaan.

Varoituksista huolimatta Jaffa-Biden jatkoi asian kaivelua, mikä johti naisen erottamiseen maaliskuussa. Naisen mukaan hänet pakotettiin allekirjoittamaan erokirje ja häntä uhkailtiin väkivallalla. Choudhury myös uhkasi karkottaa naisen ja tämän 8-vuotiaan tyttären Yhdysvalloista.

-Hän vain yritti estää vääräksi kokemaansa, moraalitonta käytöstä, Jaffa-Bidenin asianajaja Carla Minnard sanoi Huffington Post -lehden mukaan.

Choudhury, joka on verrannut itseään Supermaniin ja Buddhaan, on Jaffa-Bidenin mukaan todellisuudessa kaikkea muuta kuin harmoninen ja sisäistä rauhaa uhkuva joogajohtaja. Naisen mukaan Choudhury kutsui naistyöntekijöitään nartuiksi ja haukkui avoimesti homoja.

-AIDS on homojen aiheuttamaa, mutta ne paskapäät rakastavat minua ja Bikram-joogaa, miehen kerrotaan laukoneen.

Choudhurya on kritisoitu aiemminkin. Bikram-joogasta kirjoittanut Benjamin Lorr kuvaili joogajohtajaa kirjassaan ”isoksi lapseksi ja krooniseksi valehtelijaksi, jolla on mieltymys henkiseen väkivaltaan”.

Intiassa kolmevuotiaana joogan harrastamisen aloittanut Choudhury väittää opettaneensa joogaa useille Yhdysvaltojen presidenteille sekä julkkiksille, kuten Lady Gagalle, Madonnalle ja Jennifer Anistonille.

Choudhuryn kehittämä, maailmalla supersuosioon noussut hot jooga koostuu 26 eri jooga-asennosta, jotka tehdään 37-asteiseksi lämmitetyssä huoneessa.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?