Liittyykö koruvarasliigan jäsenen vankilapako Cannesin koruryöstöön? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Outo yhteensattuma: "Vaaleanpunainen pantteri" pakeni vankilasta juuri ennen Cannesin koruryöstöä

Pahamaineisen "Vaaleanpunainen pantteri" -ryöstöjengin jäsen pakeni sveitsiläisestä vankilasta kolme päivää ennen Cannesin jättimäistä jalokiviryöstöä.

29.7.2013 14:38

Cannesilaisesta hotellista ryöstettiin jättimäinen jalokivisaalis sunnuntaina keskellä kirkasta päivää. Mediayhtiö CBS:n mukaan paikalta nähtiin poistuvan ainakin yksi mies salkun kanssa.

Cannesin koruryöstössä riittää viitteitä elokuviin. Ryöstö tehtiin Hitchcock-elokuva Varkaitten paratiisin tapahtumapaikalla ja nyt löytyi myös outo yhteys Vaaleanpunaiseen pantteriin.

Kolme päivää ennen ryöstöä Sveitsissä pakeni vankilasta "Pink Panther" -rikollisliigaan kuuluva, Bosnia ja Hertsegovinan kansalainen Milan Poparic, kertoo CBS.

Hän istui Orben vankilassa kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomiotaan, jonka hän sai ryöstettyään koruliikkeen Neuchatelin kaupungissa vuonna 2009.

Poparic pakeni yhdessä toisen vangin, Adrian Albrechtin kanssa. Karkurit ovat olleet poliisin tavoittamattomissa sen jälkeen, kun he kukistivat yksinkertaisilla käsiaseilla varustautuneet vartijat AK-47 rynnäkkökivääreillään.

Vangit eivät olleet vastaanottaneet vieraita kuukausiin, he olivat tavanneet vain asianajajiaan. Viranomaiset pitävätkin tapausta raskaasti varustauneen rikollisjengin tekona.

Itäeurooppalaista verkostoa "Pink Pantheria" syytetään korkeatasoista koruryöstöistä. Interpolin mukaan ryhmä on iskenyt ylellisiin kello- ja koruliikkeisiin Euroopassa, Lähi-idässä, Aasia ja Yhdysvalloissa. Vuoden 1999 ryöstettyjen saaliiden arvon sanotaan olevan 330 miljoonaa euroa.

Vielä on liian aikaista sanoa, onko vankilapaon ja koruryöstön ajallinen läheisyys ainoastaan sattumaa vai epäilläänkö jengiläisiä osallisuudesta ryöstöön.

Peter Sellers jäljittää timanttivarasta Vaaleanpunaisen pantterin paluu -elokuvassa.­

Vaaleanpunainen pantteri tunnetaan myös Peter Sellersin tähdittämänä ja Blake Edwardsin ohjaamana elokuvasarjana, jossa herrasmiesvaras metsästää kuuluisaa ja huippuarvokasta timanttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?