Kirkonpolttaja-murhaaja Varg Vikernes pidätettiin verilöylyn suunnittelusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kirkonpolttaja-murhaaja Varg Vikernes pidätettiin verilöylyn suunnittelusta

Burzum-yhtyeen isä, kanssamuusikon murhasta vankilassa ollut norjalaismuusikko on pidätetty Ranskassa.

16.7.2013 13:30 | Päivitetty 16.7.2013 14:34

Yhdeksänkymmentäluvulla kyseenalaiseen maineeseen noussut Burzum-yhtyeen nokkamies Varg Vikernes on pidätetty Ranskassa. Asiasta kertoi muun muassa Le Monde.

Le Monden lähteiden mukaan Ranskan tiedustelupalvelu DCRI:n edustajat pidättivät Vikernesin Corrézen kylässä. Viranomaiset epäilivät Vikernesin suunnittelevan massamurhaa.

VG-lehden haastattelemat norjalaisviranomaiset kertovat, että heillä ei ole osaa Vikernesin pidätykseen, vaan se on täysin Ranskan poliisin suorittama toimenpide.

Vikernes on tunnustautunut uusnatsiksi ja hän on julkaissut avoimen rasistisia kirjoituksia nettisivuillaan.

Ranskan media kertoo, että Vikernes on Andres Behring Breivikin kannattaja, ja että Vikernes olisi ottanut Breivikistä mallia iskun suunnittelussa.

Kuitenkin Breivikin iskun jälkeen Vikernes haukkui Breivikiä omilla nettisivuillaan, vaikka Vikernes oli niiden joukossa, joille Breivik lähetti oman manifestinsä. Vikernes onkin myöhemmin myös puolustanut Breivikiä.

Vikernes surmasi vuonna 1993 toisen norjalaisen muusikon, Mayhem-yhtyeen kitaristin Øystein Aarsethin veitsellä.

Vikernes myös poltti kolme kirkkoa ja yritti polttaa neljättä. Yhdessä palossa kuoli palomies. Näistä hän sai yhteensä 21 vuoden tuomion, josta Vikernes vapautui vuonna 2009.

Hän on asunut vapautumisestaan lähtien Ranskassa vaimonsa ja lastensa kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?