Useiden pelätään kuolleen Quebecin liekkimyrskyssä: “Kadusta tuli tulimeri” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Useiden pelätään kuolleen Quebecin liekkimyrskyssä: “Kadusta tuli tulimeri”

Kanadassa paikallinen rautatieyhtiö kertoo useiden ihmisten kuolleen ja loukkaantuneen öljyjunan suistuttua raiteiltaan Quebecin osavaltiossa.

7.7.2013 9:04

Viranomaiset ovat vahvistaneet tähän mennessä ainakin yhden ihmisen kuolleen.

Poliisin mukaan kuolonuhrien määrä noussee, kun pelastustyöt etenevät. Nimettömänä pysytelleen palomiehen mukaan kateissa olisi ainakin 80 ihmistä.

Öljylastissa olleen tavarajunan neljä vaunua suistui raiteilta ja räjähti eilen illalla Suomen aikaa. Se aiheutti suuren tulipalon Lac-Meganticin pikkukaupungin keskustan tuntumassa.

Palavaa raakaöljyä valui myös sadeviemäreihin, joista lieskat löivät ulos kaduilla olevista syöksykaivoista. Poliisi evakuoi parituhatta ihmistä kodeistaan.

- Ensiksi kuului metakkaa, sitten vaunu hyppäsi ja yhtäkkiä kahvilan yllä oli isot tulipallot. Me hyppäsimme kaiteen yli ja ehdimme juuri syöksyä kadun yli, kun katu muuttui tulimereksi, kuvailee nippa nappa liekkien keskeltä selvinnyt mies.

Junassa oli 72 vaunua ja viisi veturia. Ennen turmaa juna oli ollut rautatieyhtiön mukaan pysäköitynä henkilökunnan vaihdon vuoksi. Junassa oli yhtiön mukaan jarrut päällä. Kuljettaja ei kuitenkaan ollut junassa sen suistuessa raiteilta.

- Junan pystyi näkemään, mutta se meni niin lujaa, että vaunuja ei erottanut. Ja yhtäkkiä yksi vaunuista lensi ilmaan kipinöiden kanssa ja kaatui kyljelleen eteeni. Silloin käännyin ja juoksin pois taakseni katsomatta, onnettomuuden nähnyt nainen kertaa näkemäänsä Reutersille.

Onnettomuuden syystä yritetään saada tietoa junan tapahtumatallentimesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?