Huipputoimittajan outo kuolema: tehtiinkö Mersuun kyberhyökkäys?

Julkaistu:

Amerikkalaisen tähtitoimittaja Michael Hastingsin kuoleman olisi voinut aiheuttaa autoa peukaloinut hakkeri.
Näin arvioi nimekäs turvallisuusasiantuntija.

Muun muassa George W. Bushin neuvonantajana toiminut Richard Clarke kertoo Huffington Post –lehdelle, että tiedot viikon takaisesta auto-onnettomuudesta voisivat käydä yhteen hakkeri-iskun mahdollisuuden kanssa.

Kyberterrorismiin perehtynyt Clarke sanoo, että auton ohjausjärjestelmän kaappaaminen etäältä on ”suhteellisen helppoa”. Hänen mielestään on myös syytä uskoa, että suurvaltojen tiedustelupalveluilla on siihen keinot.

- Jos autoon tehtiin kyberhyökkäys – enkä sano, että sinne tehtiin – luulisin, että sen tekijä ei todennäköisesti jäisi kiinni, Clarke arvioi.Michael Hastings, 33, kuoli kesäkuun 18. päivänä Los Angelesissa. Hän ajoi tämän vuoden mallia olevan Mercedes C250 coupe –autonsa päin puuta, jolloin auto syttyi tuleen. Hastings tunnettiin räväkkänä toimittajana, jonka jutut olivat suututtaneet monia silmäätekeviä.

Hastingsin kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta. Tapaus on kuitenkin synnyttänyt useita salaliittoteorioita, sillä vain tunteja ennen onnettomuutta Hastings oli kertonut kollegoilleen FBI:n tutkivan hänen toimiaan. FBI on kiistänyt asian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt