Legendan etsinnät päättyivät tutusti - näistä kaikista paikoista Jimmy Hoffaa on haettu

Todennäköisesti mafian murhaamaksi joutuneen ay-pomo Jimmy Hoffan ruumiin etsinnät ovat päättyneet tuloksettomina jälleen kerran.

Etsinnät Oaklandin piirikunnassa päättyivät tuloksettomina.

19.6.2013 19:48 | Päivitetty 19.6.2013 20:16

FBI ilmoitti keskiviikkona, että lähellä Detroitia suoritetut etsinnät ovat päättyneet tuloksettomina kahden päivän jälkeen.

Legendaarinen Hoffa katosi lähes 38 vuotta sitten Detroitissa vietetyn ravintolaillan päätteeksi, ja hänen viimeisestä lepopaikastaan on vuosien varrella liikkunut monenlaisia spekulaatioita.

Viimeisimmän vihjeen takana oli Detroitin mafiassa vaikuttanut Tony Zerilli, jonka mukaan Hoffa ”kuopattiin väliaikaiseen hautaan” Oaklandiin, ja hänet oli tarkoitus siirtää myöhemmin muualle lopulliseen paikkaan. Ruumiin piti olla sementissä pellolla ennen sijainneen ladon alla.

Etsinnät ohi. Rikostutkija keräsi poliisin eristysnauhan pois vesiperän jälkeen.

- Hoffan ruumis on tuolla pellolla. Siitä ei ole epäilystäkään, Zerillin asianajaja vakuutti maanantaina.

Seuraavassa muutama muu paikka, jonne Hoffan on väitetty päätyneen:

Giants-stadion: Mafian vasikka kertoi vuonna 1996 FBI:lle, että irlantilainen gangsteri tappoi Hoffan Detroitin lähiössä ja hautasi tämän sittemmin tuhotun jalkapallostadionin alle. Stadionin henkilökunnan mukaan he kaivoivat maata yli metrin syvyyteen väitetystä paikasta aikoinaan nurmen vaihdon yhteydessä eivätkä löytäneet Hoffasta jälkeäkään.

General Motorsin pääkonttori: Hoffan kuskina toiminut Marvin Elkind kertoi kanadalaiselle journalistille saaneensa tietää Hoffan hautapaikasta vuonna 1985. Kuski oli kulkenut konttorin ohi yhdessä erään detroitilaisen gangsterin kanssa, kun tämä oli nyökännyt kohti rakennusta ja todennut: ”Sanokaa huomenta Jimmy Hoffalle, pojat”.

Pihatie Michiganin Rosevillessa: Vihjeen perusteella toimineet viranomaiset tutkivat yksityisen kodin pihatien viime syksynä. Ihmisjäänteitä ei löytynyt.

Sheraton Hotel Georgian Wilmington Islandilla: Rekkakuskien liiton eläkerahasto omisti kiinteistön Savannahissa, kun Hoffa katosi ja paikan helikopterikentän uumenista on liikkunut huhuja. ”Sillä on värikäs menneisyys”, rakennuttajan kerrotaan todenneen.

Kaatopaikka New Jerseyssä: Viranomaiset kaivoivat useita päiviä vuonna 1975 mafiaan kytköksissä olevaa kaatopaikkaa, kun vinkkaaja kertoi, että Hoffa löytyisi sieltä öljytynnyriin tungettuna. Ei löytynyt.

Wexler’s Tavern Clevelandissa: Baarin omistaja löysi luun kappaleita juottolansa seinästä ja epäili niiden olevan Hoffan. Ne paljastuivat eläinperäisiksi.

Floridan Everglades-suot: Hoffan henkivartijaksi esittäytynyt entinen tappaja todisti senaatille vuonna 1982, että Hoffan ruumis jauhettiin palasiksi ja tungettiin tynnyriin, joka upotettiin alligattooreita vilisevälle suolle.

Japanilainen auto: Vuonna 2006 julkaistu kirja väitti tuomitun palkkatappajan tunnustaneen Hoffan murhan ja kertoneen ruumiin jäännösten päätyneen romuksi litistettyyn autoon, joka lähetettiin varaosakäyttöön Japaniin.

Polttouuni Michiganissa: Pennsylvanialainen rekkakuskiliiton mies tunnusti kuolinvuoteellaan, että hän haki Hoffan ruumiin Michiganista ja poltatti sen. Sama mies väitti ilmeisesti eräälle kirjailijalle ampuneensa Hoffan Detroitissa, mutta paikalta myöhemmin löytynyt veri ei täsmännyt.

Uima-allas Michiganissa: Tuomittu murhaaja, joka oli johtanut poliisit jo yhden ruumiin luo, väitti Hoffan löytyvän uima-altaan alta. Vuonna 2003 poliisi kaivoi paikan, mutta mitään ei löytynyt.

Hevosfarmi Michiganin Milfordissa: FBI vietti 14 päivää etsien – turhaan - Hoffaa Hidden Dreams -farmilta sen jälkeen, kun 75-vuotias vanki kertoi todistaneensa Hoffan hautaamisen sinne.

FBI:n agentti Robert D. Foley kertoi etsintöjen päättyneen tällä erää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?