Harvinainen Putin-video julki - näin hän puhuu englantia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Harvinainen Putin-video julki - näin hän puhuu englantia

Venäjän presidentti Vladimir Putin näyttää aivan kuin toiselta mieheltä, kun hän puhuu venäjän sijasta englantia.

19.6.2013 14:05

Poissa on se itsevarma olemus ja kovasanainen ulosanti, jota Putinilta on totuttu kuulemaan.

Englanti puhuva Putin näyttää sen sijaan varsin vaivaantuneelta pehmomieheltä, joka ääntämyksestä kuuluu vahvasti tyypillinen itärajantakainen aksentti.

Putin julkaisi viikko sitten omilla virallisilla nettisivuillaan englanninkielisen videon, jolla hän mainostaa Venäjää loistavana paikkana vuoden 2020 maailmannäyttelylle.

Venäjä on esittänyt Expo 2020 -näyttelyn pitopaikaksi Jekaterinburgia. Venäjän lisäksi maailmannäyttelyn isännyydestä kilpailevat Turkki, Thaimaa, Brasilia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat.

Putin on aiemminkin käyttänyt englantia silloin, kun hänen on pitänyt hurmata kansainvälinen yhteisö. Vuonna 2007 hän auttoi Venäjää voittamaan itselleen Sotshin talviolympialaisten isännyyden vuodelle 2014 nimenomaan puhumalla englantia.

Joulukuussa 2012 Putin antoi haastattelun Larry Kingille, mutta ei suostunut puhumaan englantia. Sen sijaan hän lupasi puhua Kingin kanssa englantia kahden kesken, jos tämä tulisi vierailulle Moskovaan.

Kun King kysyi, olisiko Putin valmis pitämään puheen englanniksi, Putin vastasi näin:

- Minun englantini on erittäin huonoa. Haluaisin olla mieluummin tarkka, jotta en tekisi virheitä. Opiskelen opettajani johdolla nyt englanninkielisiä lauluja ja niiden laulaminen ei ole edes opiskelua, vaan pikemminkin jonkinlainen peli, Putin sanoi.

Putinin mukaan hän ymmärtää silti englantia, vaikka puhuminen on vaikeampaa.

-  Totta kai, ymmärrän paljon. Se antaa minulle mahdollisuuden puhua kollegojeni kanssa ilman tulkkia epävirallisessa ilmapiirissä, Putin sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?